Spor
  • 28.8.2009 09:31

SEYRANTEPE TOKİ'YE KALDI!...

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Seyrantepe spor kompleksi ihalesini iptal etti. Toplu Konut İdaresi'nin Bilkent'teki merkezinde yapılan açıklamaya göre, verilen teklifler yeterli görülmediği için spor kompleksinin TOKİ tarafından tamamlanmasına karar verildi.

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, Seyrantepe Stadyumu'nun geri kalan yüzde 76'lık kısmının 1 yıl içerisinde tamamlanması şartıyla TOKİ tarafından ihalesinin en kısa sürede yapılacağını bildirdi. Karabel, Seyrantepe Stadyumu'nun gelir paylaşımı yöntemiyle yapılması için 21 Ağustos'ta yapılan ihalede teklif veren firmalarla bugün gerçekleştirilen sözlü pazarlığın ardından açıklama yaptı.

SATIŞ GELİRİNİ DEĞİŞTİRMEDİ

TOKİ'de yapılan müzakerelerde, Aşçıoğlu A.Ş, Aşçıoğlu Limited Şirketi, Viatrans A.Ş, Ofton A.Ş, Meydanbey İnşaat Ticaret Sanayi Limited, Ağaoğlu GAMA İnşaat Madencilik Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi İş Ortaklığı, toplam 1 milyar lira olan satış gelirini değiştirmezken toplam gelirden arsa payı karşılığı idare payını 70 milyon liradan 147,5 milyon liraya çıkardı. Grup, artan satış geliri üzerinden idare payını da yüzde 1'den yüzde 3'e yükseltti. AFA Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş. de 864 milyon 936 bin liralık toplam satış gelirini değiştirmezken idare payını 112 milyon liradan 127 milyon liraya çıkardı, artan toplam satış geliri üzerinden önerdiği yüzde 1'lik idare payını ise değiştirmedi.

İDARE PAYI YETERLİ BULUNMADI

TOKİ Başkan Yardımcısı Karabel, firmaların teklif ettiği idare payı toplam gelirinin yeterli bulunmadığını, bu nedenle ihalenin iptal edilmesine karar verildiğini bildirdi. TOKİ'nin en kısa sürede Seyrantepe Spor Kompleksi yapım işini kamu ihale mevzuatı hükümlerine tâbi olarak hak ediş ödemek suretiyle ihaleye çıkaracağını açıklayan Karabel, inşaatın 1 yılda tamamlanarak hizmete açılmasının öngörüldüğünü vurguladı.


Bir koltuk 2 bin avroya çıkacak


TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, konuyla ilgili şöyle konuştu: "Kalan inşaatı TOKİ tamamlayacak. Daha evvelden yaptığımız şekilde Ali Sami Yen Stadyumu'nu da işe dahil etmiştik. Buraya harcamış olduğumuz miktarı da aza indirgemeye çalışmış olacağız. Bu büyük olimpik stadyumlarda, çatısı açılır kapanır şekilde, dünya standartlarında yapılması şartıyla, belli bir bedel karşımıza çıkmaktadır. Bu her şeyinin yapılması şartıyla bir koltuk 2 bin euro kadardır. Zaten bu işin yüzde 24'lük kısmı tamamlanmış durumdadır, geriye kalan yüzde 76'lık kısmını da TOKİ, bunun gibi birkaç stadyumu daha yapacak güve sahibiz. Açılır ve kapanır çatıyı da yapacağız. En hızlı şekilde yapacağız ve spor kamuoyunun hizmetine sunacağız."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER