Gündem
  • 31.8.2007 09:00

SEZER'E GÖTÜRÜLEN LİSTEDE ADI OLMAYAN 2 BAKAN!..

Başbakan Erdoğan’ın Sezer’e sunduğu, ilk kabinede Hayati Yazıcı ve Mehmet Şimşek bulunmuyordu. Erdoğan, ikinci listede, bu iki isme ve Cumhurbaşkanı Gül’ün etkisiyle Beşir Atalay’a da görev verdi.

AHMET
Necdet Sezer’in, "Yeni Cumhurbaşkanı imzalasın" diyerek geri çevirdiği ilk kabine listesinde, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in bulunmadığı ortaya çıktı. Sezer’in, "Yeni Cumhurbaşkanı imzalasın" diyerek geri çevirdiği ilk kabine listesinde, Başbakan Yardımcısı olarak Abdullah Gül, Cemil Çiçek ve Nazım Ekren yer aldı.

ÇİÇEK YERİNE ATALAY

Gül Köşk’e çıkınca, Ali Babacan Dışişleri Bakanlığı’na getirildi.

Gül’ün onayladığı ikinci listeyle, Hazine’den Sorumlu Devlet Bakanlığı’na getirilen Mehmet Şimşek ise, ilk listede yoktu. Gül’ün etkisiyle İçişleri Bakanlığı’na getirilen Beşir Atalay ilk listede Devlet Bakanı’ydı. Çalışma’dan Devlet Bakanlığı’na kaydırılan Murat Başesgioğlu da ilk listede yer almıyordu. İkinci listeye giren Başesgioğlu’nun adı, kulislerde Çiçek ile İçişleri Bakanlığı için geçti. Ancak Gül’ün isteğiyle listede değişikliğe gidilerek son anda Atalay’ın İçişleri’ne kaydırıldığı da konuşuluyor.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:36

İLGİLİ HABERLER