Gündem
  • 28.10.2005 20:10

SHÇEK GENEL MÜDÜRÜ: ''BEN SIFIR PARTİZANLIK YAPIYORUM''

ANKARA - SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, kurumdaki siyasi kadrolaşmaya yönelik iddiaları, ''Benim kurumumda partizanlık rüzgarları hiç esmedi. Ben sıfır partizanlık yapıyorum'' dedi.
     Barış, TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki ''çirkin hadisenin, kamu vicdanını dehşetli bir şekilde zedelediğini'' söyledi.
     Sistemi değiştirdiklerini, kurum bakımı ve koğuş sisteminin terk edildiğini belirten Barış, ''Ancak bu bir musluk suyu gibi değil. Musluğu kapatırsanız, su kesilir. Ama sosyal olaylar böyle değil. Bu kadar yurt, yuva, çocuk var... Bir anda istediğiniz noktaya getiremiyorsunuz'' diye konuştu.
     Malatya Çocuk Yuvası'nda kalan çocukları İstanbul veya Kocaeli'ndeki kurumlara alacaklarını bildiren Barış, çocukların ciddi psikolojik travma içinde olduklarını söyledi.
     Barış, burada çalışan kişilere, ''tacizci, şiddet uygulayan kişi'' gözüyle bakıldığını ifade ederek, ''Oradaki insanların, bu çocuklara vereceği pek bir şey yok'' dedi.
     İsmail Barış, görüntülerin 25 Eylül ile 8-10 Ekim tarihleri arasında çekildiğinin ifade edildiğini kaydetti. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER