Gündem
  • 9.10.2008 17:32

SHOW HABERE SON YALANLAMA VALİDEN

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Şemdinli ilçesi Konur köyüne bağlı Aktütün mezrasındaki ilköğretim okulunun kapalı olması nedeniyle öğrencilere eğitim verilemediği yönünde bazı yayın organlarında çıkan haberlerin kendilerini üzdüğünü belirterek, okulun eğitim ve öğretime açık olduğunu belirtti.
Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Atütün'deki okulun 8 Eylül tarihinde itibaren açık olduğunu, yaşanan olaylardan dolayı 2 öğretmenin ilk gün okula gitme imkanları olmadığını belirtti.
Bundan da yararlanarak Şemdinli'de eğitime alınan öğretmenlerin dün itibariyle okullarına geldiğini anlatan Vali Nasuhbeyoğlu "Bugünde kaymakamımız orada. Okulumuz eğitim öğretime açıktı. Bazı basın ve medya kuruluşlarının teşvikiyle de sanki okul yokmuş gibi bir imaj yaratılmaya çalışıldı. Oradaki çocuklarımızın psikolojiklerinin daha fazla bozulmaması için çok daha da çocuklarımızın üzerine gidilmesinin fazla mantığı olmuyor. Bunu açık ifade ediyorum. Çocuklarımıza her türlü okullarına devam etme anlamında telkinin yapılması şuanda önem arz ediyor. Eğitim öğretimde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de herhangi bir aksama olmadan çocuklarımızın en iyi şekilde eğitiminin verilmeye çalışılacağını açık ifade edebilirim" dedi.
Şemdinli ilçesinde son 3 yıldır Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında yaklaşık 20 milyon YTL'ye yakın bir yatırım yaptıklarını belirten Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu "İçme suyu, yol, köprü, asfalt, yol genişletmesi birçok çalışmalar yapıldı. Eğitim öğretiminde daha sağlıklı hale getirilmesi için Şemdinli ilçesi Derecik beldemiz başta olmak üzere yine ilçe merkezi ve köylerimizde şuanda 10 milyon YTL'nin üzerinde eğitim öğretime dönük yatırımlarımız devam ediyor. Son 3 yıl içinde zaten 5 milyon YTL'ye yakın eğitim öğretim yatırımını da en ücra köylerimiz dahil olmak üzere yaptık. Bu yatırımlarımızı da yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan saldırılara da değinen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, 9 Mayıs tarihindeki olaylarda 48 vatandaşın evinde maddi hasarın oluştuğunu hatırlattı. Vali Nasuhbeyoğlu, "Bayındırlıktan heyet gönderdik. Yaptığımız tespitler sonucunda vatandaşlarımızın 71 bin 515 YTL hasarına karşın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız destek verdi kendilerine. Bu hasarların karşılığı olacak şekilde bu ödemeler vatandaşlarımıza yapılmak suretiyle zararları karşılanmış oldu. En son saldırı sonrası vatandaşlarımızın müracaatı üzerine biz dün itibariyle bölgeye bir Bayındırlık hasar tespit komisyonu göndermiştik. Komisyonumuz dün akşam saat 21:00'e kadar çalışmalarını yaptılar. Mermi izleri cam kırıklı şeklinde küçük çaplı desteği gerektiren hasarların meydana geldiği ifade edildi. Komisyonumuz yarın akşama kadar da raporlarını bana ulaştırmış olacaklar"
Aktütün'de yaşayan vatandaşların yerleşim yerlerini terk edecekleri yönündeki açıklamalara da değinen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, psikolojik anlamda vatandaşların son yaşanan olaylar nedeniyle mezralarını köylerini terk etme gibi bir duygu içinde olduklarını öğrenir öğrenmez Şemdinli İlçe Kaymakamı ve Tugay Komutanı'nın önceki gün köye gittiklerini belirtti. İlçe kaymakamının dün gece köylülerle beraber kaldığını belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Kaymakamımız bu akşam da yine köylülerimizle beraber kalacak. Vatandaşlarımızın bir defa şu psikolojik durumundan kendilerini arındırmaları lazım. Bütün Hakkarili ili sınırlarımız içinde görev yapan güvenlik kuvvetlerimiz burada yaşayan halkımızın güvenli için birinci derecede buradadır. İki ülkeye de sınır ili olmamız nedeniyle de ayrıca da sınır güvenliği ve hassasiyet arz eden ilimizin topyekün güvenliği ile ilgili olarak da önemli görevleri vardır. Ancak birinci deredeki güvenlik kuvvetlerimizin görevi halkımızın esenliği ve güvenliğinin sağlanmasıdır. Her zaman olduğu gibi bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızın güvenliği için birinci derecede orada bulunuyorlardı. Yine aynı tarzda birinci derecede orada yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği için bulunacaklar ve bulunmaya da devam edecekler. Şunu da açıkça ifade etmek gerekir ki vatandaşlarımız geçmişte bunun örneğini yaşadı. Bir yerden topyekün kalkarak bir başka yere yere gittikleri zaman birçok sosyal ve ekonomik problemleri de beraberinde yaşıyorlar. Devletimiz her ne kadar onlara maddi anlamda destekler verse de toprağından yerinden olan insanların farklı acıları da söz konusu olabiliyor. Yeniden böyle bir acının yaşanmaması için vatandaşlarımızın köylerinde kalması için biz elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Geçmişte olduğu gibi acı örneğinin tekrar yaşanmaması içinde elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz"
Hakkari Askeri Hastanesi'nde tedavi gören yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu da ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, birkaç gün önce Hakkari'ye gelen 2. Ordu Komutanı ile birlikte yaralı askerleri ziyaret ettiklerini söyledi.Yaralı askerlerin süratle iyileştiklerini ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, "Zaten biz gittiğimizde de hepsinin konuşur vaziyette olduğu ve yaralarının çok ciddi olmadığını da ben gözlerimle de görmüştüm. Biz yaralı gazilerimize ve ailelerine Allah'tan sabır diliyoruz. Ayrıca verdiğimiz şehitlerden dolayı da Hakkari olarak gerçekten çok büyük üzüntülerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi tekrardan iletiyoruz. Tekrar böyle bir olayın yaşanmaması, böyle sıkıntılı bir sürecin olmaması içinde Hakkarili halkımızla birlik, dirlik ve beraberlik içindeyiz, bundan sonra ki süreçte de bizimle beraber olmalarını diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:34

İLGİLİ HABERLER