Yaşam
  • 23.1.2015 10:05

Sibel Can'dan galeriye haciz

Sanatçı Sibel Can, kendisine ikinci el otomobil satıldığı gerekçesi ile davalık olduğu Çiftkurtlar Otomotiv’e haciz yaptı. Sanatçı Can’ın avukatları ödenmeyen 400 bin TL nedeni ile showroomda bulunan “0” kilometre bir jeepe haczetti. Şirket sahibi Mehmet Çelik hakkında da savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sibel Can’ın Çiftkurtlar Ototivden satın aldığı Jeep’e, gümrük kaçağı olduğu gerekçesi ile el konulmuştu. Sibel Can, satın aldığı aracın bedelinin ödenmesi için İstanbul Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, Sibel Can’ı haklı buldu 400 bin TL’yi bulan bir ödemenin yapılmasına karar verdi.

Sibel Can, avukatları aracılığı ile yaptığı girişimlerde de sonuç alamayınca icra takibine başladı. İstanbul İcra Müdürlüğü’nün verdiği karar ile birlikte Sibel Can’ın avukatlarındam Bülent Ernas ve icra memurları Çiftkurtlar Otomotiv’in showroom’una giderek haciz işlemi yaptı. İşlem kapsamında “0” kilometre siyah renk bir Jeep haczedildi.

 

Haciz kararı uygulanan Jeep yeddiemine teslim edildi.

Yapılan haciz işleminden sonra, şirket sahibi Mehmet Çelik hakkında da, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlaması ile İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:41

İLGİLİ HABERLER