Gündem
  • 28.4.2010 17:07

SICAK ÇATIŞMA!.. BİNLERCE ASKER IRAK SINIRINDA

TÜRKİYE'nin Irak sınırındaki Hakkari ve Şırnak sınır şeridi üzerinde son günlerde başlatılan askeri operasyonlar kapsamındaki hareketlilik arttı. Hakkari'nin Çukurca ile Şemdinli ilçelerinin sınır kesiminde korucuların da desteği ile binlerce asker, PKK'lı teröristlerin sızmalarına karşı sınırın sıfır noktalarına kaydırıldı.

Aralarında geçici korucuların da bulunduğu yaklaşık 4 bin askerin terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ta PKK'nın Zap Kampı karşısında bulunan Çukurca'nın Üzümlü bölgesinden operasyonlarını yoğunlaştırdı. DHA muhabirinin Kuzey Irak'ın sınır bölgelerindeki yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, sınır hattı üzerinde 1 haftadan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birliklerin hareket halinde olduğu, sınır hattı üzerinde konuşlanan askerler ile bölgede kampları bulunan teröristlerle zaman zaman çatışmaya girdiği kaydedildi.

Kuzey Irak'taki Kandil Dağı ile İran sınırındaki diğer kamplardan gelen PKK'lı teröristlerin geçiş güzergahları olan Zap, Avaşin ve Hakurk bölgelerindeki kamplardaki örgüt üyelerinin Türkiye'ye geçmek için hazırlıklar yaptığı, sınırın sıfır noktasındaki küçük kamplarda konuşlandıkları bildirildi. Türkiye'ye Zap üzerinden Haftanin, Kanimasi, Nezdure bölgelerinden girmeye çalışan teröristlerin sınırda alınan yoğun önlemler nedeniyle 3-4 kişilik küçük gruplar halinde sızmaya çalıştığı bu nedenle yer yer çatışmalar çıktığı bildirildi.

Havaların ısınması nedeniyle terörist geçişlerinin artabileceği göz önüne alınarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak sınır şeridi üzerinde bulunan birçok karakol ve seyyar birliklere takviye yapıldığı, sınırın bir çok noktasında stratejik bölgelerin tutulduğu, termal kamera sayısının arttırıldığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER