Asayiş
  • 1.9.2013 12:53

Şiddet, dayak, tecavüz!

ANTALYA'da kaçırıp evlendiği 26 yaşındaki H.B.'ye evliliği süresince şiddet uyguladığı, boşandıktan sonra da bir arkadaşıyla birlikte kaçırıp ormanlık alanda tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan İbrahim K. ve arkadaşı Dinçer K. hakkında, 6 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İfadesinde ağabeyinin kızkardeşini kaçırdığı İbrahim K.'nın, intikam amacıyla 16 yaşındayken kendisini kaçırdığını, 17 yaşında da anne olduğunu anlatan H.B., "Ağabeyimle eşi ayrılmış, ama benim çilem başlamıştı. Sürekli eşimden şiddet görüyordum. Bir keresinde yediğim dayak nedeniyle ailemi veya polisi aramamam için her iki kolumu da kırmıştı" dedi.

Kocasının ailesinin devreye girmesiyle şikayetçi olmadığını, 9 yaşındaki kızı için katlandığını, sonunda eşi parmaklarını kırınca polise şikayetçi olduğunu anlatan H.B., hakkında dava açılan İbrahim K.'nın yargılama sırasında boşanmaya razı olduğunu belirtti. H.B., kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle açılan davalara katılmayan İbrahim K. hakkında tutuklama kararı çıktığını, bu nedenle 7 ay kadar hapiste yattığını kaydetti.

İNTİHARI BİLE DÜŞÜNMÜŞ

H.B. ifadesinde, İbrahim K.'nın cezaevinden çıktıktan sonra intikam alacağı düşüncesiyle yalnız kalmamaya çalıştığını, bir gün kızlarının hasta olduğunu söylemesiyle buluşmaya gittiğini, burada kendisini kaçırmaya çalıştıklarını, bağırınca da korkup kaçtıklarını aktardı. Birkaç gün sonra temizliğe gitmek için evden çıktığında bir minibüsle kendisini kaçırdıklarını, eski eşi İbrahim K.'nın kendisini dövdüğünü, hakaret ve tehdit ettiğini belirten H.B., önce eski kocasının, ardından minibüsü kullanan arkadaşı Dinçer K.'nın kendisine tecavüz ettiğini öne sürdü. Kendisini öldürecekleri ve yeniden tecavüz edecekleri tehdidinde bulunduklarını anlatan H.B,. intihar etmeyi düşündüğünü dile getirdi. H.B. şunları anlattı:

"Ben orada perişan otururken, kayınvalidemin yanında kalan kızımı alan İbrahim yanıma getirdi. Ona sarıldım ve veda ettim. Çocuk da ağlıyordu. Onu susturdum. Daha sonra İbrahim onu alıp götürdü. Ben de bazı yakınlarımdan helallik istedim. Hayatıma son verecektim, ancak beni buldular. Polis hemen geldi. Tecavüz belgelendi. Vücudumdaki darp izleri görüldü zaten."

'KIZIM İÇİN YAŞIYORUM'

O günden sonra kadın sığınma evlerinde yaşadığını, halen psikolojik tedavisinin sürdüğünü kaydeden H.B., şöyle dedi:

"Artık sadece kızım için yaşıyorum. Ona bazı şeyleri anlatamıyorum. Eski eşim, ifadesinde benim kendi rızamla onunla birlikte olmak istediğimi söylemiş. Birlikte olmak için Masa Dağı'ndaki ormanlık alanı mı buldum?"

'İFTİRA' DEDİ

İbrahim K. da eski eşi H.B. hakkında şikayetçi oldu. H.B.'nin kendisiyle birlikte olmak istediğini öne süren İbrahim K., "Arkadaşıma ve bana asılsız iftiralarda bulunan eski eşim H.B.'den şikayetçiyim" dedi.

Tutuklu iki sanığın 'cinsel istismar ve ruh sağlığının bozulması' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamalarından yargılanmalarına önümüzdeki günlerde Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:21

İLGİLİ HABERLER