Sağlık
  • 30.6.2008 11:23

SİGARA YASAĞI, TİRYAKİ SAYISINI DÜŞÜRDÜ

Türkiye, kamuya açık yerlerde ve kapalı mekanlarda sigara içme yasağına uymaya çalışırken, İngiltere’de geçen sene başlayan yasak uygulamasıyla sigara içenlerin sayısında büyük miktarda bir azalma olduğu bildiriliyor.

İngiliz Independent gazetesi manşetinden verdiği habere göre, yasağın geçen sene uygulamaya başlanmasından bu yana 2 milyardan daha fazla adet sigara daha az içildi ve 400 bin kişi sigarayı bıraktı. Araştırmacılar bu rakamların önümüzdeki 10 yıl içersinde 40 bin ölümü önleyeceğini belirtiyorlar.

Haberde, uzun tartışmalardan sonra, İngiltere’de publar ve restoranlar dahil olmak üzere bütün kapalı alanlarda sigara içmenin 1 Temmuz 2007’de yasaklandığı belirtildi.

Gazete, insanların dörtte üçünün yasayı desteklediğini ve yasaya uyumun hemen hemen yüzde 100 olduğunu kaydetti.

Araştırmayı yürüten University College London’ın Sağlık Davranışı Araştırma Biriminden Robert West “Bu rakamlar sigara içenlerin sayısındaki kayıtlara geçmiş en büyük düşüşü gösteriyor. Bütün sosyal gruplarda, fakirler ve zenginler üzerinde etkisi büyük oldu. Bu kadar dramatik bir etki beklemiyordum. Eğer Sağlık Bakanlığı ulaşılan aşamayı korursa, 10 yıl içerisinde nüfusun yüzde 15’inden daha azının sigara içmesini hedeflemek gerçekçi bir ihtimal olurö şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER