Gündem
  • 18.7.2009 11:50

SİGARA YASAĞI YARGI YOLUNDA

KONYA - Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu, 19 Temmuzdan itibaren kapsamı genişletilerek uygulanacak sigara yasağı için mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor.
Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Menekşe, 19 Temmuzda kapsamı genişletilerek uygulanacak sigara yasağı nedeniyle kahvehanecilerin zor duruma düşeceğini, birçoğunun işini bırakmak zorunda kalacağını iddia etti.
Türkiye genelinde genişletilen sigara yasağından 70 bine yakın kahvehane ve çay ocağı gibi işletmenin olumsuz etkileneceğini ifade eden Menekşe, ''Bu işletmelerde 200 binin üzerinde çalışan var. Kahvehanelere gelenlerin yüzde 95'i sigara içiyor. Bu durumda yasak uygulamaya konulduğunda bu işletmelerin müşterileri kesilecek. İşletmeler iş yapamaz duruma geldiğinde tek tek kapanmak zorunda kalacak'' diye konuştu.
Faaliyet gösteren 70 bini aşkın kahvehanenin iş yapamaz duruma gelmesinin işsizliğe ve geçimsizliğe neden olabileceğini ileri süren Menekşe, ''Bu 70 bin, yanında çalışan elemanı ve geçindirdiği aileleriyle birlikte '1 milyonu aşkın insan' demek. Dolayısıyla yasak kapsamındaki işletmelerin yasağa bağlı müşterilerinin azalması durumunda insanlar işsiz kalacak veya evlerine ekmek götüremeyecek. Bu durumdan çok geniş bir kitle etkilenecek. Bu nedenle biz bu yasaya karşıyız. Muhalefet partilerine yasanın çıkarılmasının engellenmesi için başvurduk, ama olumlu sonuç alamadık. Yapacak bir şeyimiz kalmadı. Şimdi yasak uygulamaya geçildikten sonra mahkemeye başvurmaya hazırlanıyoruz'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:12

İLGİLİ HABERLER