Gündem
  • 31.5.2013 18:51

Sigarayı bırak, gömlekle kravatı kap

Alaplı Kaymakamlığının tiryakileri sigara bağımlılığından kurtarmak amacıyla başlattığı kampanya doğrultusunda Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

Kaymakam Yıldıray Malğaç, törende yaptığı konuşmada, herkesi sigarayı bırakmaya davet ederek, Sağlık Bakanlığının sigarayı bıraktırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalara destek verdiklerini söyledi.

"Dünyada her yıl 100 bin, ülkemizde ayda 12 bin, günlük baktığımızda da bir uçak dolusu insan sigara nedeniyle yaşamını yitiriyor" diyen Malğaç, şöyle konuştu:

"Ölenlerin hiçbirinin sigaradan öldüğü basın yayın organlarında yazılmaz. İşin kişisel yanı bir tarafa bırakıldığında devlet tarafından sağlık nedeniyle yapılan harcamalar ülkemizin çok önemli yatırımlarına engel boyutlara geliyor. Devletin finanse ettiği sağlık giderleri maalesef birçok hizmetin önüne geçmektedir. Bu noktadan biz de böyle bir kampanya başlattık. 'İnsanlara örnek olsun' diye sigarayı bırakan vatandaşlarımıza gömlek ve kravat hediye ediyoruz."

Alaplı Belediye Başkan Vekili Erol Tunçkaya ise yaklaşık 45 yıl sigara içtiğini, 3 yıl önce bıraktığını ve sigarasız hayatın ne olduğunu şimdi daha iyi anladığını belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, sigarayı bırakan 20 kişiye gömlek ve kravat hediye etti.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:50

İLGİLİ HABERLER