Sağlık
  • 1.10.2005 18:02

SİGARAYI BIRAKTIRAN CİHAZ TÜRKİYE'DE

REFİK FİDAN
BURSA (İHA) - Bursa'da, eczacı iki arkadaşın açtığı sigara bırakma merkezinde, RISE cihazı ile 6 ayda sigarayı bırakma garantisi veriliyor.

 
Eczacı Erkan Aydın ve Cem Gür, Bursa'yı sigarayı bırakmanın yöntemi IQS ile tanıştırdı. Sigara içme yaşının çocuklara kadar indiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı, bu yöntemin sigarasız bir toplum oluşturulmasında faydalı olacağını söyledi. Sigara içmediği için kendisini çok şanslı hissettiğini belirten Subaşı, bu sistemle Bursa'yı tanıştıran Aydın ve Gür'e teşekkür etti.


Türkiye'de 3'ü İstanbul, 1'i de İzmir'de olmak üzere 4 şubesi bulunan merkezde uygulanan IQS yönteminin sigara bırakmada en etkili yöntem olduğunu savunan Aydın ve Gür, yüzde 90 başarı sağlayan bu sistem ile sigarayı bırakamayanlara da para iadesi garantisi veriyor.


Altıparmak'ta açılan merkezde, RISE (Reflection Instrument Scanning Electropulse) cihazıyla, içicinin her iki kulağındaki belirli refleks noktalarına çok düşük gerilimli elektrik akımı veriliyor. Bu sayede vücuda nikotin isteğini ortadan kaldıracak beta-endorfin salgılanıyor ve kişinin sigara isteği ortadan kalkıyor.


ABD, Almanya, Avusturya, İsviçre, İrlanda'nın da bulunduğu 25 ülkede uygulanan yöntemi Türkiye'ye getiren İlker İyidoğan, sistemle İtalya'da tanışmış. Günde 2 paket sigara içmesine rağmen, IQS ile sigarayı bıraktığını söyleyen İyidoğan, "Bu sistemden kendi ülkemizdeki insanlarda faydalansın istedik. Sistem yüzde 90 oranında başarı sağlıyor. Yüzde 10'luk kesim zorla gelip, kendisi sigarayı bırakmak istemeyenlerde başarısızlık olabiliyor. Bu önemli bir rakam değil. Bursa'da bu sistemi kullanarak sigarayı bırakanların sayısı 35'e ulaştı. 6 ayda uyguladığımız sistem ile sigarayı bırakma garantisi veriyoruz. İlk seansta bırakmak mümkün. 6 ay içerisinde 5 seans uyguluyoruz" dedi.


6 aylık tedavinin ücretinin 600 YTL olduğu ve 6 taksitle ödeme imkanı bulunduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER