Asayiş
  • 14.8.2020 19:05

SİHA'larımız Duhok’ta içerisinde 4 PKK'lı elebaşının bulunduğu aracı vurdu

TSK’ya ait uçaklar Duhok’un Zawite ilçesine bağlı Reşanke köyü yakınlarında bir aracı bombaladı. Bombardıman sonucu araç alev aldı. İçerisinde üst düzey 4 PKK’lı yanarak can verdi.

İtfaiye araçları olay yerine ulaştı ama araç çoktan kül oldu.

Zawite Kasabası Müdürü Muşir Beşir, Türkiye’ye ait uçakların Duhok’un 15 kilometre doğusunda bulunan Zawite-Reşanke köyü yolu üzerinde bir aracı bombaladığını söyledi.

Muşir Beşir, “İlk belirlemelere göre araçta bulunan 4 kişi hayatını kaybetti. Ancak araçtakilerin kimliği henüz belli değil” dedi.

Bir başka görgü tanığı da uçaktan atılan füzenin isabet ettiği aracın ikindi bir kez daha patladığını söyledi.

Görgü tanığı, söz konusu bölgenin daha önce hiç bombalanmadığını da kaydetti.

Görgü tanıkları Araçta 4 PKK’linin bulunduğunu, 3’ünün hayatını kaybettiğini birinin ise ağır yaralı götürüldüğünü söyledi.

Görgü tanıklarından biri de PKK’lilerin aracının Reşanke köyü yakınında durduğunu, yol kenarında bulunan bir dükkandan alışveriş yapmak istedikleri anda bombardımanın gerçekleştirildiğini aktardı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 17 Haziran’da Kuzey Irak’taki Kürd Bölgesi toprakları içerisindeki Haftanin bölgesinde “Pençe-Kaplan” adıyla operasyon başlatmıştı. Operasyon kapsamında sınırdan 15 kilometre kadar içeri gelen TSK unsurları birçok tepede üstlenmiş durumda.

TSK’ya ait savaş uçakları ve SİHA’lar bu süreçte ayrıca Haftanin, Metina, Gare, Zap, Avaşin, Hakurk, Kandil ve Süleymaniye kırsalında birçok defa hava saldırısı düzenledi.

Irak Sınır Muhafızları sınır bölgelerinde çatışmaların sivillere zarar vermesini önlemek amacıyla Metina ve Sidekan bölgelerine de güç gönderdi.

11 Ağustos günü, Erbil’in Sidekan kasabasında Irak Sınır Muhafızları’na (IBP) ait araç, PKK’lilerle toplantı halindeyken Türk SİHA’ları tarafından bombalandı.

Saldırıda 2’inci Sınır Tümen Komutanı Muhammed Reşid Süleyman ile 2’inci Sınır Tümen Komutanlığına bağlı 3’üncü Birlik Komutanı Yarbay Zübeyir Hali Taceddin hayatını kaybetti.

HPG, bombardımanda “Hakurki Eyalalet Komutanlığı” üyesi Agit Garzan kod adlı Murat Kalko’nun da hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

Güncellenme Tarihi : 14.8.2020 22:18

İLGİLİ HABERLER