Gündem
  • 14.6.2021 22:40

SİHA'mız Kandil'de 4 PKK'lıyı havaya uçurdu

 SİHA'larımız, Darışmane köyü sınırlarında Toyota Hilux marka bir aracı bombaladı. Araçtaki 4 PKK'lı terörist hayatını kaybetti

TSK’ya ait savaş uçaklarının Kandil’de hareket halindeki bir aracı bombaladığı, araçta bulunan 4 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Rûdaw muhabiri Bahtiyar Kadir, Tük Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının Kandil’in güneydoğusundaki Pişder kasabasıda bir acacı hedef aldığını söyledi.

Dêge ve Kani Lani köyleri arasındaki mevkide bombalanan araçta 4 kişinin bulunduğu, henüz kimliklerinin netleştirilemediği öğrenildi.

Rûdaw’a konuşan Helşo Kasabası Müdürü Bekir Weysi de, savaş uçaklarının bugün saat 13:20 sıralarında sivil bir otomobili bombaladığını söyledi.

Weysi, “Şu ana kadar da otomobilde kaç kişi bulunduğunu bilmiyoruz. Ancak araçta 4 kişi olduğu söyleniyor. Ekiplerimiz incelemek için olay yerine gitti” dedi.

ÖLENLER TANINMIŞ KİŞİ
İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, araçtakilerden birisinin Qeladize’de oturan Babekir Tofiq ve diğer üç kişinin de PKK üyesi olduğunu söyledi.

Kaynak, “Araçta bulunan 3 PKK’liden ikisi tanındı ancak bombalama sonucu vücudu parçalanan diğer kişi tanınmıyordu. Babekir Tofiq’in cesedi de DNA testi yapılmak üzere Süleymaniye’ye gönderildi” diye konuştu.

RUDAW

Güncellenme Tarihi : 14.6.2021 23:27

İLGİLİ HABERLER