Dünya
  • 5.8.2022 11:30

Şiiler Azerbaycan elçiliğini saldırıp işgal etti

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Londra Büyükelçiliği'nin  Şii bir grup tarafından saldırıya uğradığını duyurdu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bir grup, Londra'daki büyükelçilik binasına girerek vandalizm eyleminde bulundu, binanın balkonuna dini bayraklar astı ve radikal sloganlar attı. Açıklamada, yerel polisin müdahalesinin ardından grup üyelerinin binadan çıkarılarak gözaltına alındığı, büyükelçilik çalışanları arasında yaralanan olmadığı belirtildi.

OLAY ARAŞTIRILIYOR

Olayın yerel kolluk kuvvetleri tarafından araştırılırken, araştırmanın sonuçları hakkında bilgi verilecek. Açıklamada, Viyana Sözleşmesi uyarınca, diplomatların ve diplomatik binaların güvenliğine ilişkin uyarının diplomatik kanallar aracılığı ile İngiltere makamlarının dikkatine sunulduğunun altı çizildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU AZERBAYCANLI MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’la telefon görüşmesi yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’la bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Londra Büyükelçiliğine yönelik saldırı nedeniyle Bayramov’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, Azerbaycan makamlarına her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu vurguladı.

 

Açıklamada, Viyana Sözleşmesi uyarınca, diplomatların ve diplomatik binaların güvenliğine ilişkin uyarının diplomatik kanallar aracılığı ile İngiltere makamlarının dikkatine sunulduğunun altı çizildi.

Güncellenme Tarihi : 5.8.2022 11:37

İLGİLİ HABERLER