Eğitim
  • 28.4.2010 16:02

SİİRT'TE 2 MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığı, Siirt'in Pervari ilçesinde 15 Nisan 2009'da okul dışında meydana gelen olayın ortaya çıkmasının ardından 29 Nisan 2009'da iki bakanlık müfettişinin görevlendirildiğini, olayda ihmali bulunan okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları hakkında disiplin ve idari yönden çeşitli cezalar uygulandığını, okul müdür vekili ile iki yardımcısının görevden alındığını bildirdi.

DUYGU BEKTAŞ/ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede ''Müfettişler de bir yıl sonra gitti'' başlıklı haber yayımlandığı belirtilerek, ''haberin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı, yanlış bir kurguyla oluşturulduğu'' kaydedildi. Haberde, ''(Nitelikli cinsel istismar) olayı ile ilgili konuyu araştırmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'nın geç hareket ettiği ve müfettişleri bir yıl sonra Siirt'e gönderdiğinin iddia edildiği'' belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''Siirt Merkez Gazi İlköğretim Okulu'nda çalışan rehber öğretmenimizin gayretleriyle 13 Nisan 2010 tarihinde ortaya çıkan bu cinsel istismar olayının ardından okul müdür yardımcısı F.K. hakkında ilköğretim müfettişleri tarafından aynı gün (13 Nisan 2010) hemen bir disiplin soruşturması açılmış ve söz konusu kişi görevden uzaklaştırılmıştır. F.K. hakkındaki Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma da devam etmektedir. Ayrıca, bununla yetinilmemiş Sayın Bakanımızın talimatıyla bir ekip kurulmuş, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ile biri kadın olmak üzere iki Bakanlık müfettişi konuyla ilgili görevlendirilmiştir.

Siirt'in Pervari ilçesinde 15 Nisan 2009'da okul dışında meydana gelen elim vakanın ortaya çıkmasının ardından ise Bakanlık makamının 29 Nisan 2009 tarihli 3970 sayılı olurları ile Teftiş Kurulu Başkanlığınca iki Bakanlık müfettişi görevlendirilmiş, okul yöneticileri ve öğretmenlerinin idari açıdan olaya tesir edebilecek düzeyde bir kusur, kasıt veya ihmallerinin olup olmadığı disiplin yönünden soruşturulmuştur.

İhmali bulunan okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları hakkında disiplin ve idari yönden çeşitli cezalar uygulanmış ve okul müdür vekili ile iki yardımcısı görevden alınmıştır. Olayın adli boyutu ise Siirt Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürütülmektedir. Bu konu hakkındaki tüm detaylar da 26 Nisan 2010'da bizzat Sayın Bakanımız tarafından kamuoyuna duyurulmuştur.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER