Gündem
  • 19.11.2016 13:05

Siirt'teki maden faciasında flaş gelişme!

Siirt'teki maden faciasında kritik gelişme!

Siirt’te önceki gün maden ocağında meydana gelen göçük ile ilgili aralarında taşeron ve açık saha işletme müdürü ile iş güvenliği uzmanlarının bulunduğu toplam 6 kişi gözaltına alınırken, 1 kişinin ise arandığı belirtildi.

Siirt’in Şirvan ilçesinde önceki gün maden ocağında meydana gelen göçük ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Yapılan soruşturma kapsamında aralarında taşeron Nurettin A., açık saha işletme sorumlusu Mehmet O., açık saha baş mühendisi Selman K., açık saha iş güvenlik uzmanı Servet K., açık saha ikinci iş güvenlik uzmanı Mehmet K. ve iş güvenlik uzmanı Mehmet Ş. Ç. olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı. Olay ile ilgili saha sorumlusu Adnan A.’nın ise arandığı belirtildi. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan 6 kişi, ifadeleri alınmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü.

Siirt’in Şirvan ilçesinde önceki gün bir madende göçük meydana gelmiş, olayda 16 işçiden 5’inin cansız bedenine ulaşılırken, göçük altında kaldığı değerlendirilen 11 işçiyi kurtarma çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 19.11.2016 13:07

İLGİLİ HABERLER