Spor
  • 5.1.2012 00:50

ŞİKE YAPAN DÜŞECEK, TEŞEBBÜS EDENİN PUANI SİLİNECEK!.

Saatlerce süren tartışmalardan sonra şike yapanların küme düşürülmesine karar verildi.Şike yapana bir kerelik küme düşürme cezasının kaldırılması talebi ise çoğunluğun karşı çıkması üzerine reddedildi.
Şike yapana küme düşürme cezası getiren 58'inci maddenin değiştirilerek bunun içerisine şike, şikeye teşebbüs ve teşvik primi suçlarının ayrı ayrı cezalandırılması hükmü konulmasında uzlaşıldı.
Şike yapan takımlar küme düşürülür hükmü korunurken şikeye teşebbüs eden takımlara puan silme ve ağır para cezaları aynı şekilde teşvik primine de puan silme ve para cezası getiren yeni bir düzenleme yapılması kararlaştırıldı.
BURKAY ÇELEBİOĞLU - DEMOKAN TEMEMLLİ
İSTANBUL (İHA) - Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından Orduspor Başkanı Nedim Türkmen bir açıklama yaptı.
Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, şike yapanın küme düşürülmesi gerektiğini ancak maddede bazı cezaların adaletsiz olduğunu kaydederek, 58. maddenin kademe kademe değişmesinin planlandığını kaydetti. Kulüpler birliği olarak 58. madde üzerindeki çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Türkmen, "Eğer bir şike yapan varsa bunun cezası küme düşmek olmalı. Teşebbüs girişiminde ise küme düşme cezası olmamalı. Benim şahsi fikrim bu şekilde. Cezalar da adil olmalı, şike yapan ile teşvik veren aynı cezayı
almamalı. 58. Madde değişimindeki hazırlıklarımız bu şekilde devam ediyor. Taslak hazırlandıktan sonra sunulacak. 58. madde kademe kademe değiştirilecek. Şikeye teşebbüs eden ve şike yapanı düşürmek adil değil. Suçla ceza arasında orantı olmalı. Kulüpler de bu konuda anlaştı. Bizim karar yetkimiz yok, Genel Kurul'da tavsiye kararı vereceğiz, düzenlemeyi yapan da zaten federasyon" dedi.
Toplantıda Galatasaray'ı temsil eden Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ise toplantının ardından ısrarlı sorulara rağmen, "Alınan kararlar yazılı açıklamada var, biz Galatasaray Kulübü olarak açıklama yapmayacağız" açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER