Asayiş
  • 23.6.2014 17:49

'Sıkıyorsa bana ateş et dedi' öldürüldü

KONYA'da sokak ortasında tabanca pompalı tüfekle açılan ateş sonucu 35 yaşındaki Mustafa Tezcan ile 22 yaşındaki kardeşi Arif Tezcan yaşamlarını yitirirken, kaçan 3 şüpheliden 33 yaşındaki Z.H. polis tarafından yakalandı.

Arkadaş grubu arasında tartışma çıktığı, Mustafa Tezcan'ın, tabancayla yere ateş eden arkadaşı Ö.F.K.'ye "Yere neden ateş ediyorsun? Sıkıyorsa bana ateş et" demesi üzerine iki kardeşin öldürüldüğü iddia edildi. Polis, kaçan 2 kişinin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

Olay, dün gece saat 22.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Havzan Mahallesi Benekli Sokak’ta meydana geldi. İstanbul’dan akrabalarının düğünü için memleketi Konya’ya gelen Mustafa Tezcan, arkadaşları Ö.F.K., M.E.E., ve Z.H. ile buluşup, iddiaya göre 42 DZP 91 plakalı otomobille uyuşturucu almak için sokak satıcılarına gitti.

İddiaya göre, Mustafa Tezcan ile uyuşturucu satıcıları arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce arkadaşları Tezcan’ı otomobile bindirerek kardeşi Arif Tezcan’ın yanına götürdü. İddiaya göre arkadaşlarıyla birlikte alkol ve uyuşturucu hap kullanan Mustafa Tezcan, yaşadığı tartışmayı kardeşine anlattı. Arif Tezcan da iddiaya göre, "Ağabeyimi orada madara mı ettiniz? Siz nasıl adamlarsınız? Yanınızda silah yok muydu? Neden sıkmadınız?" diyerek arkadaşlarına tepki gösterdi.

Ö.F.K. de belinden çıkardığı tabancayla yere tek el ateş etti. Arkadaşının bu hareketine sinirlenen Mustafa Tezcan, iddiaya göre, "Neden orada ateş etmedin? Yere neden ateş ediyorsun? Sıkıyorsa bana ateş et" dedi. Bunun üzerine çıkan kavgada Ö.F.K., Mustafa Tezcan’ın üzerine ateş etti. Bu sıra da M.E.E. de otomobilde bulunan pompalı tüfekle kardeşi Arif Tezcan'a ateş açtı.

Açılan ateş sonucu ağır yaralanan Mustafa Tezcan, çevredekilerin çağırdığı ambulansla kaldırıldığı Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Başka bir ambulansla Konya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan kardeşi Arif Tezcan da burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda çalışma başlatan polis, 2 kardeşi öldürdüğü iddia edilen şüphelilerin adreslerini tespit etti. Olaya karışan şüphelilerden Z.H., Meram İlçesi’ndeki evine gireceği sırada polis tarafından gözaltına alındı.

Polis, şüphelilerden Ö.F.K., ve M.E.E.'nin 42 DZP 91 plakalı otomobille Konya-Afyonkarahisar karayolunda olduğunu MOBESE kameralarıyla tespit etti. Ardından aracı takibe başladı. Şüpheliler, yaklaşık 90 kilometre süren kovalamaca sonucu Ilgın İlçesi'nde eskiden belde statüsünde olan Argıthanı Mahallesi'nde karanlıktan faydalanarak izlerini kaybettirdi. Polis, kaçan 2 kişinin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

Gözaltına alınan şüphelilerden Z.H. de Beyhekim Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından şüpheli polis aracına bindirilirken, hastanedeki özel güvenlik görevlileri ve polis gazetecilerin görüntü almaması için adeta etten duvar örmesi ve bir polisin de aracın camını bedeniyle kapatması dikkat çekti.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Hasan DÖNMEZ/KONYA,(DHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:57

İLGİLİ HABERLER