Gündem
  • 14.10.2021 20:27

"Silah ruhsatı" yalanı elinde patladı!

Şecaat arzederken sirkati ortaya çıktı

"Silah ruhsatı" yalanı elinde patlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı'dan cevap geldi. Ümit Özdağ'a ait 4 ayrı silah ruhsatı bulunduğunu belirten Çataklı, "Kendisine tavsiyemiz: Acilen doktoruna başvurmasıdır! Basın mensupları ve takipçilerine önerimiz ise bu kişiyi ciddiye almamalarıdır" dedi.

Şecaat arzederken sirkati ortaya çıktı

Bir televizyon kanalına konuk olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı’na yaptığı silah ruhsatı başvurusunun reddedildiğini iddia etti.

İtiraz ettikten sonra kendisine silah ruhsatı verildiğini ileri süren Özdağ şunları söyledi:

"Benim bir koruma polisim var. Tempo çok yüksek bir kişinin koruma gerçekleştirmesi mümkün değil. İçişleri Bakanlığı'na başvurduk ve hala bize bir cevap gelmedi. Bana milletvekili olduğum halde uyduruk bir gerekçe göstererek silah ruhsatı vermeyi reddettiler. Bunun üzerine Meclis Başkanı'na giderek 'iktidara geldiğiniz günden beri sizin iktidarlarınızdan hiçbir talepte bulunmadım, ama hakkımı istiyorum' dedim. Evraklara bakıp 'haklısınız' dedi. Sonra 1 hafta içerisinde silah ruhsatı çıktı."

Yalan beyanda bulunan Ümit Özdağ'a İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı'dan cevap geldi.

"Süresiz silah ruhsatları halen geçerli"

Özdağ'ın 4 ayrı silah ruhsatı bulunduğunu belirten Çataklı şunları kaydetti:

"Ümit Özdağ, dün akşam katıldığı bir programda silah ruhsatı başvurusunda bulunduğunu ancak verilmediğini söylemiştir. En iyi ihtimalle unutkanlık sorunu yaşıyor olabilir, biz hatırlatalım: Kendisi adına 2000 ve 2001 yıllarında düzenlenmiş olan 2 ayrı silah ruhsatı bulunmaktadır.

Yusufeli Asl. Cez. Mah. 2012/57 Esas ve 2013/5 sayılı Kararı ile resmi belgenin düzenlemesinde yalan beyanda bulunmak suçundan dolayı adli para cezasına çarptırılmış, cezası 15.01.2013 tarihinde kesinleşmiş olmasına rağmen bu 2 silah ruhsatı süresiz düzenlendiği için iptal edilmemiştir ve halen geçerlidir.

Ayrıca; 2019 yılında 6136 sayılı Kanununda memnu hakların iadesi alanlara silah ruhsatı verilmesi imkanı tanıyan düzenleme sonrası başvurusu üzerine 30.12.2020 ve 27.07.2021 tarihlerinde 2 ayrı silaha daha ruhsat düzenlenmiştir.

"Bu kişiyi ciddiye almayın"

Sonuç: Ümit Özdağ'ın adına düzenlenmiş 4 ayrı silah ruhsatı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yakın polis korumasıyla korunmaktadır. Kendisine tavsiyemiz: Acilen doktoruna başvurmasıdır! Basın mensupları ve takipçilerine önerimiz ise bu kişiyi ciddiye almamalarıdır."

Güncellenme Tarihi : 14.10.2021 20:29

İLGİLİ HABERLER