Asayiş
  • 3.11.2006 13:45

SİLAHLI BANKA EYLEMCİSİ"HÜRRİYETİ SİLAHLI TEHDİT"SUÇU İŞLEDİ

Başına silah dayayarak bir bankada eylem yapan çiftçi İbrahim Güner, "hürriyeti silahlı tahdit ettiği" gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Piyasaya yüklü miktarda borcu bulunan Tekirdağ Malkara İlçesi'nde ayçiçeği yetiştiren 35 yaşındaki çiftçi İbrahim Güner, borçlarını ödemede zorluk çekince dün bir bankaya girerek silahlı eylem yapmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tarafından gözaltına alnın Güner, polisteki sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edildi. Ankara Adliyesi'nde bulunan Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçen Güner, müracaat ve suç üstü savcısı Ali Çelik tarafından sorgulandı. Tutuklanma talebiyle nöbetçi ikinci Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Güner, "hürriyeti silahlı tahdit" ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güner, çıkışta gazetecilerin "Neden bu eylemi yaptınız?" sorularına "Çiftçinin halini sorun? Tarım kredi geri gelsin" şeklinde cevap verdi. Çiftçi Güner, nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde memleketinde çiftçilikle uğraştığı ve fazlaca borçlandığını belirtti. Bu sebeple bunalıma girdiği belirten Güner, 2004 yılında Malkara'nın Gözsüz Köyü'ndeki Tarım Kredi Kooperatifini kiraladığını belirtti.


Güner, "Bana devredileceği vadindi bulunulmuştu. Ancak bu vat yerine getirilmediği için zarar uğradım. 1 yıl sonra benden geri aldılar. Bunu protesto etmeyi düşüyordum. Kendimi öldürmeye karar verdim ve Ankara'ya geldim" dedi.


Ankara'da olaydan bir gün önce bir otelde kaldığını kaydeden Güner, ifadesinde şunları söyledi:


"Bir banka dikkatim çekmişti. Önünde gezindim inceleme yaptım. Banka girdim. Kabindeki erkek memur dikkatimi çekti. Onu kolladım. Kendisi yukarıya çıkınca bir bayanın şifreli kapıyı açış şeklini izledim. Şifreli kapıdan bayan dışarı çıkarken ben içerdi girdim. Bunun üzerine bayan bağırmaya başladı ve dışarıya çıktı. Bayan kaçtıktan sonra güvenlikçi elini beline attı.

 Ben camekan kısmının arkasına geçtim. Silahımı şakağıma dayadım. Kendimi öldürmeye karar vermiştim. Camekanın arkasına geçince güvenlikçi elini beline atmıştı. Bende kendimi öldürmeye geldiğimi söyledim. Mermiyi namlunun ağzına verdim. Güvenlikçi tavırlarımı görünce 'Sakin ol değmez. Sana yardımcı oluruz' şeklinde nasihat etti. Ben 'Burada kendimi öldüreceğim' dedim. Daha sonra polisler müdahale etti. Emniyet Müdürü gelip benimle konuştu ve beni ikna etti. Ben de teslim oldum."


Öte yandan, zanlının avukatı Levent Gedikçi'nin tutuklanamaya itiraz edeceği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 01:55

İLGİLİ HABERLER