Gündem
  • 29.4.2007 00:01

SİLOPİ'DE BİR GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLDU

ANKARA - Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir güvenlik görevlisinin şehit olduğu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de bir terör örgütü mensubunun yakalandığı bildirildi.
     Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde terörle mücadele konusunda verilen bilgilere göre, Şırnak'ın Silopi ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince dün yapılan arazi araması sırasında, terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu bir güvenlik görevlisi şehit oldu.
     Açıklamada ayrıca, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütünün dağ kadrosuna katılmak için geleceği ihbar edilen bir terör örgütü mensubunun dün güvenlik güçlerince yakalandığı kaydedildi.
     Açıklamaya göre, güvenlik güçleri tarafından dün yapılan arazi aramalarında ise Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde sığınak içinde, araç iç lastiğine sarılı durumda üzerinde Arapça yazılar bulunan 2 adet piyade tüfeği ve bu silahlara ait çok miktarda mühimmat, Siirt'in Eruh ilçesinde sığınak içinde patlayıcı yapımında kullanılan 10 kilo amonyum nitrat ve türlü yaşam malzemesi, Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde sığınak içinde 1 adet Kaleşinkof piyade tüfeği şarjörü ile bir miktar mühimmat, 1 adet el bombası ve türlü yaşam malzemesi ele geçirildi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER