Asayiş
  • 14.11.2020 15:51

Silvanda iki ayda 7 genç intihar etti

Silvan’da gençler neden intihar ediyor?

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde son 2 ayda 7 genç intihar etti. İntihar eden gençlerden birinin ailesi, çocuklarının hiçbir problemi olmadığını söyledi. Konuyu araştıran CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel ise, insanların gelecek kaygısı nedeniyle intihar ettiğini belirtti.

Silvan’da son 2 ayda 7 genç intihar ederek yaşamlarına son verdi. Şüpheli olarak görülen bu ölümler kaygılara neden oldu.

Silvan’ın Kazandağı (Mala Elike) köyünde geçtiğimiz ay yaşamına son veren 18 yaşındaki Zehra Eken de bunlardan biriydi.

Üç kız ve sekiz erkek toplam on bir çocuklu bir ailenin kızı olan Eken, ortaokuldan okulu terk ettikten sonra evde engelli kardeşlerine bakıyordu.

Rûdaw’a konuşan genç kızın acılı annesi Sabiha Eken, “Hep dünya kıymetsizdir, boştur diyordu. Yaşama tahammülüm kalmadı, yürüyemiyorum diyordu. Ben de sürekli öğütler veriyordum tüm anne babalar gibi. Derdiniz, sıkıntınız varsa söyleyin diyordum, bir dert ve sıkıntımız yok diyordu” diye konuştu.

Baba Salih Eken de, “Bu başımıza gelenler bir başkasının başına gelmesin. Ne diyeceğimiz bilemiyorum. Keşke böyle bir niyeti olduğunu bilseydim ama bilemedim. Keşke onun yerine ben olsaydım, evlat acısı çok kötü” dedi.

Köy imamı Ömer Faruk Erdal da, ebeveynlere çocuklarından merhamet ve şevkati  esirgememelerini istedi.

Konuyu incelemek için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından hazırlanan heyette yer alan CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, “İlk izlenimimiz kesinlikle sebep ekonomiktir, gelecek kaygısıdır. Hukuk yok, adalet yok, eğitim sistemi çökmüş, sağlık sistemi çökmüş. Bu insanlar bu çöküş psikolojisi ile yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 14.11.2020 15:53

İLGİLİ HABERLER