Yaşam
  • 10.1.2014 22:30

Sinan Çetin’e baz istasyonu tepkisi

Cihangir Firuzağa Meydanı’nda toplanan yaklaşık 25 kişilik grup, Özoğul Sokak üzerinde yönetmen Sinan Çetin’e ait olduğu iddia edilen bina çatısına yerleştirilen baz istasyonunun kaldırılması için protesto yürüyüşü düzenledi.
Firuzağa Meydanı’ndan başlayan yürüyüş sloganlar eşliğinde Plato Film’in de bulunduğu sokağa kadar devam etti. Plato Film önünde Cihangir Park Forumu adına bir basın açıklaması yapan Seda Kalenberk, “Cihangir semtine bağlı Pürtelaş Hasan Mahallesi’nde apartmanın çatısına 1500 litrelik su deposu görüntüsü verilmiş bir baz istasyonu yerleştirilmiştir. Mal sahibi olan Sinan Çetin, giriş katındaki dairesini baz istasyonunun kurulumu için gerekli teçhizatın yerleştirileceği bir depo olarak kiralamıştır. Ne operatör adının, ne güvenlik sertifikasının olup olmadığının belli olmadığı bu istasyon hakkındaki bilgileri mahalleli kendi kaynaklarını kullanarak edinmek durumunda kalmıştır. Bu tüm kamu ve özel kuruluşların halka hesap verebilme ve yaptıkları tüm işlemlerde şeffaf olma yükümlülüğüne aykırı ve açıkça kötü niyetli bir kurumsal davranış biçimidir” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Plato Film’de koordinatör olduğu öğrenilen Haluk Çetin, Cihangir Park Forumu yetkilileri ile görüşerek bu sorunun hafta içerisinde çözüleceğini belirtti. Sorunun çözüleceğini öğrenen vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:35

İLGİLİ HABERLER