Eğitim
  • 16.10.2019 10:55

Sınavlar İçin Kurslar

KPSS öğretmen olmayı düşünen Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalışmak isteyen kişilerin hepsini kapsayan bir sınavdır, bu sınav ÖSYM tarafından hazırlanır. 4 yıllık üniversiteyi bitirmiş ve atanmak isteyen herkes sınava girip iyi bir puan alarak devlet güvencesinde çalışmaya başlayabilir.

 KPPS İle Atanmak

Atanmak oldukça zordur. Çünkü çok fazla aday bu sınav için başvuru yapmaktadır. Bu nedenle destek almak için uzman akademiye kpss kursu için başvurulabilir. Öğretmen olmak isteyenler eğitim fakültesi ve fen edebiyat fakültesinden mezun olduktan sonra 120 sorudan oluşan genel kültür ve genel yetenek sınavına tamamlayıp ayriyeten 80 sorudan oluşan eğitim bilimleri sınavına girmelidirler.  KPSS için 40 yaş sınırı kaldırılmıştır.  Detayları kpss dershanelerinden öğrenebilirsiniz. Ör:  Bağcılar KPSS Kursu

 DGS KURSU

DGS sınavı ise 4 Yıllık üniversiteyi bitirmiş olanlar veya iki yıllık üniversiteyi bitirip diplomasını alanlar bu sınava başvuramaz. İki yıllık üniversitesini tamamlayıp diplomayı almadan DGS sınavına girmek isteyenler dgs kursu ile geliştirebilir. DGS sınavı 150 dakikadır. Sayısal ve sözel bölümden oluşur. 120 soru sorulur. Yetenek testi uygulanır, aynı zamanda mantık ve yetenek içerdiğinden Ales ile de benzerliği olan bir sınavdır.

 DGS Tercih Atamaları

DGS sınav sonuçlarına göre adayları bilgisayar sistemi üzerinden yerlestirme işlemi yapılarak kontenjan ve yönergesine uyularak yapılmaktadır. Bu sınavda adayların yerleşme önceliği alacağı puanın yüksek olmasına bağlı olduğundan dolayı DGS kursu ile bu fark rahatlıkla aşabilir.

 ALES KURSU

Alan sınavına araştırma görevlisi uzman eğitim bir öğretim planlamacısı gibi atamalarda Yüksek Öğretim Kurumlarında öğretim görevlisi olacak kişiler için yapılan sınavdır. Bu sınava dört yıllık fakülteden mezun olanlar veya dört yıllık denklik belgesi almış yurt dışındaki vatandaşlar başvurabilir.

 ALES' İN BÖLÜMLERİ

ALES sınavı sayısal sözel olmak üzere iki bölümden oluşur. Fakat bölümlerinde kendi aralarında ayrımı kaldırılmıştır. ALES için bazı değişiklikler yapılmıştır. Cümlede anlama, cümlenin akışını bozan kelimeler ve temel dil bilgisi ölçme de bu sınava dahil olmuştur.

 ALES Sınavı İçeriği

Sayısal testinde de analiz yorumlama gibi daha düşünme becerilerini arttırıcı şekilde hazırlanacaktır. Bu nedenle bu testleri çözmek için alınacak olan yardım kesinlikle fark arttıracaktır. Ales kursu ile hazırlanmak öğrenme taktiklerini geliştirip, sorunu kısa sürede nasıl çözeceğini öğretir. O nedenle uzman akademi Ales kursu oldukça katkı sağlayacaktır.

 

Güncellenme Tarihi : 16.10.2019 10:56

İLGİLİ HABERLER