Asayiş
  • 3.8.2009 17:12

SİNCAN'DA "TELEKULAK" İDDİASI

ANKARA - Avukat Doğan, Adalet Bakanlığı müfettiş heyetinin elinde bulunan telefon dökümlerine ilişkin bilgi, belge, CD gibi tüm delillere el konularak muhafaza altına alınması veya bir suretinin kendisine verilmesi için Kaçmaz'ın bugün Sincan Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduğunu açıkladı.
Doğan, bürosunda düzenlediği basın toplantısında, Kaçmaz hakkında Adalet Bakanlığınca başlatılan soruşturma sürecinde, "bugüne kadar gereği yapılmadığı için gereğinin yapılması hususunda görevli kuruluşların harekete geçirilmesi amacıyla" açıklama yapmaya gerek duyulduğunu belirtti.
Kaçmaz'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkındaki takipsizlik kararının kaldırılması kararını vermesi nedeniyle suçlanarak hedef haline getirildiğini savunan Doğan, "Bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi ve soruşturmayı yapan kişiler hakkında gereğini yapmakla görevli kişilerin uyarılmasına ihtiyaç bulunmaktadır" dedi.
Müfettiş heyetinin, Türk Ceza Kanunu'nda ceza yaptırımına bağlanan bir suç ya da disiplin suçu dolayısıyla soruşturma yürütüp yürütmediklerini bilmediklerini belirten Doğan, bu konuda Kaçmaz'ın müfettişlere yaptığı şahsi müracaatın reddedildiğini kaydetti.
Doğan, 30 Temmuz tarihinde Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına yazılı başvuruda bulunarak soruşturma işlemleri kapsamında elde edilen bilgi ve belgelerin talep edildiğini bildirerek, "Ancak bugüne kadar bu yönde herhangi bir işlem yapılmamış, yasanın amir hükümlerinin ihlaline devam edilmiştir. Edindiğimiz birtakım bilgilere göre soruşturmayı yürüten heyetin elinde müvekkilimin yapmış olduğu telefon konuşmalarına ilişkin belgeler bulunduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Bu da soruşturma sırasında müvekkilimin telefonunun dinlenildiğinin açık bir göstergesidir" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:57

İLGİLİ HABERLER