Eğitim
  • 30.4.2006 11:30

SINIF GEÇMEK ZORLAŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ni değiştirerek "sözlü" uygulamasını kaldırdı. Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderilen ve gelecek yıldan itibaren uygulamaya girecek yönetmelikteki yeni düzenlemelerden bazıları şöyle:
Yıl sonunda yetersizliği görülen öğrenciler için yetiştirme kursu açılacak ve başarılı olanlar bir üst sınıfa geçebilecek. Öğrenci ya doğrudan sınıf geçecek ya da kalacak. Öğrencinin sınıf tekrarı kararı için velisine danışılmayacak. Kopya çeken öğrenciye sıfır verilmeyecek, sınavı geçersiz sayılacak. Yarıyıl notu hesaplanırken sınavda öğrenci boş kâğıt vermiş gibi kabul edilerek ortalamaya dahil edilecek. 1-3. sınıfta sınav olmayacak. Öğrenci, ödev, proje ve performansından not alacak. 4-8. sınıfta bir yarıyılda haftalık ders saati üçten az olan derslerde en az 2, üç ve üçten fazla olan derslerde en az 3 sınav yapılacak.
Bakan Çelik, "Tenefüslerin kısalması söz konusu değil. Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri'ndeki okullarda kışın çıkışlar karanlıkta olduğu için yemek saatleri azaltılabilir" dedi.

Şartlar eşitlendi


Bilfen Okulları'nda düzenlenen "3. Eğitim Teknolojileri Sempozyumu"na katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 1967'den kalma müfredatın uygulandığını hatırlatarak, "Uluslararası otobana girmişsiniz, 67 model arabayla yol almaya ve 2006 model arabayla yarışmaya kalkıyorsunuz. Baştan yenik başlıyorsunuz" benzetmesi yaptı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:28

İLGİLİ HABERLER