Gündem
  • 17.8.2022 00:39

Sınırdaki camilerden evden dışarı çıkmayın anonsları

Sınırda camilerden anons: Operasyon var evden çıkmayın.

Suriye sınırında 1 askerin şehit olduğu saldırıların ardından yapılan karşı saldırıda 13 YPG’li öldürülmüştü. Türk Silahlı Kuvvetleri gece de operasyon düzenledi...

Bugün sınırda YPG’li teröristlerin saldırılarına karşılık Türk Silahlı Kuvvetleri’nin YPG mevzilerinin bombalamasının ardından gece hareketli saatler yaşanıyor.

Bu akşam Gaziantep Karkamış’ta camilerden anonslar yapıldı. Yapılan anonsta, “Türk Ordusu birazdan terör örgütü PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Lütfen evlerinizden çıkmayın” ifadelerinin kullanıldı.

Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan anonsların ardından yaptığı açıklamada, “Karkamış’ta duyulan sesler sizleri telaşlandırmasın, güvenlik güçlerimizin kontrollü müdahalesidir” ifadelerini kullandı.

VALİ : TELAŞ ETMEYİN

Gaziantep Valisi Davut Gül konuya ilişkin "Yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb.bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır." açıklamasında bulundu. İçişleri Bakanı Soylu ise "Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğukkanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum." dedi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ İNCELEME BAŞLATTI

Güvenlik güçleri, bölgeyi güvenlik çemberine alarak inceleme başlattı. Belediye ekipleri de anonslarla vatandaşlara, toplu halde bir arada bulunmamaları ve sınır hattına yaklaşmamaları uyarısında bulundu.

BÖLGEYE CEZALANDIRMA ATIŞLARI YAPILDI

Saldırının ardından ateş destek vasıtalarıyla meşru müdafaa kapsamında cezalandırma atışları gerçekleştirildi. Atışların ardından Gaziantep'in Karkamış ilçesinin doğusunda yer alan Aynularap'ın batısındaki bazı terör örgütü mensuplarının yerleştiği bölgelerden dumanlar yükselmeye başladı.

SOYLU ANOSLARA KIZDI

İçişleri Bakanı Soylu ise "Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğukkanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum." dedi.


 

Güncellenme Tarihi : 17.8.2022 01:08

İLGİLİ HABERLER