Gündem
  • 1.5.2013 00:01

Sinkaflı küfüre Hz. Ali'li savunma!..

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan kınama cezasını değerlendirdi

TBMM (AA) Coşkun Ergül


AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e yönelik kullandığı küfürlü ifadelerin yakışık olmadığını belirterek, "Meclise de yakışmadı şahsıma da yakışmadı" dedi.

Aslan, TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li Genç’e yönelik kullandığı, TBMM tutanaklarına da giren ifadeleri ve bu ifadeler sonrasında kınama cezası verilmesiyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

"Bunlar yakışık alan sözler değil, yakışmadı; Meclise de yakışmadı şahsıma da yakışmadı" diyen Aslan, "Söylediğiniz için pişmanlık duydunuz mu?" sorusuna, "O cümlelere taşımayalım. Cümlemi söylüyorum; bunlar şahsıma da Meclis’e de yakışan sözler değil" dedi.

Aslan, kınama cezası verilmesinin Meclis’in takdiri olduğunu ve buna bir şey diyemeyeceğini söyledi. Aslan, konuyla ilgili olarak, AK Parti Grup Başkanvekilleri ile görüşmediğini belirtti. Aslan, "İçtüzük gereğince yapılması gereken ne varsa, elbette Meclis onu yaptı ve yapmalıdır" diye konuştu.


-Hz. Ali’nin sözlerini hatırlattı-


"AK Parti’li milletvekilleri kınama cezası verilmesinde kabul oyu verdi. Bir kırgınlık duydunuz mu?" sorusuna Aslan, "Hayır, niye olsun? Meclis’teki milletvekili arkadaşlarım, partilere bakmaksızın İçtüzük’ün gereğini yerine getirmeli. Bir kırgınlığım olmaz" dedi.

Zeyid Aslan, "Bu tür tatsız olaylar daha önce de yaşandı" sözleri üzerine, "O tür konulara girmek istemem" ifadesini kullandı.

"Bu ifadeler Meclis"in saygınlığına gölge düşürür mü?" sorusunu yanıtlayan Aslan, "Ona toplum, halk karar verir. Vatandaş mutlaka bir kanaat oluşturacaktır. Meclis’in saygınlığı nerede zedelenir, nerede zedelenmez; onun kararını verecek olan halktır. Vatandaş o değerlendirmesini yapar" dedi.

AK Parti’li Aslan, "Peki o lafları söylemeseydim diyor musunuz?" sorusuna, "Hz. Ali diyor ki ’söz senin esirindir, söyledin mi sen onun esiri olursun." Söz söylenmiştir bitmiştir" yanıtını verdi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER