Yaşam
  • 12.10.2005 04:07

SIRADAN BİR 'FARE YAKALAMA' OLAYI NASIL BÜYÜDÜ?

ANKARA Aşağı Ayrancı’daki evinin salonundaki fareyle üç gündür köşe kapmaca oynayan, ünlü rock grubu Bulutsuzluk Özlemi’nin bas gitaristi Burak Güven, dün saat 09.00 itibariyle mücadeleyi kazandı. Ya da kazandığını sandı. Çünkü kapana yakalanan farenin intikamı ağır olacaktı:

‘Üç gündür gitarları yiyecek diye ne uyku uyuyorum, ne dışarı çıkabiliyorum. Sonunda kapana pastırma koyarak yakaladım. Nihayet kábus bitmişti. Fareyi kapanla birlikte bir torbaya koyup çöpe atmaya çıktım. Bizim sokağı dönünce Nevzat Tandoğan Caddesi’ndeki bidona torbayı attım. Sonra bankadaki bir işimi halletmek için diğer tarafa doğru yöneldim, o sırada bir polis memuru önümü kesti: ‘Bir dakika hemşerim, şüphelisin. Anlat bakalım bidona ne bıraktın?’

ŞÜPHELİ ELDİVEN

Memurun bu soruyu sormasının nedeni, ABD Büyükeklçiliği’nin burada olmasıydı. Burak Güven hikayesini, nerede oturduğunu ve kim olduğunu anlattı. Polis ikna olmuş gibi gözüküyordu ama Güven’in elindeki eldivenler, durumu biraz şüpheli kılıyordu. Bu yüzden polis ne olur ne olmaz diyerek Burak Güven’i serbest bırakamadan önce Büyükelçiliğin güvenliğine götürüp kimliğinin fotokopisini aldı.

Büyükelçilik’ten nihayet ayrılan Güven, kurtulduğunu sanıyordu ama yanılıyordu. Bankadaki işini halledip tam evine girmişti ki kapı çaldı. Gelen polisti. Aralarında adresini soran memurun da bulunduğu bir ekip onu apar topar aldı, derdini anlatamadan tekrar olay yerine götürdü. Farenin atıldığı çöp bidonunun etrafı ana baba günü gibiydi. Gazeteciler ve halk toplanmış, polis bidonun etrafını çevirmiş, trafiği durdurmuştu. Birkaç sivil amir emirler yağdırıyor, 10-15 kadar memur ortalıkta koşturuyordu.

PATLATMADILAR

Burak Güven bir kez daha oradaki yetkililere de fareyle olan macerasını anlattı. Hatta torbadan ucu görünen kapanı gösterdi. Ama bomba imha ekibi özel kıyafetini giymiş olarak fünyeyle patlatmak üzere çoktan farenin yanındaydı. Sonuçta polis ikna oldu, fare patlatılmadı ama bu kez de yeni mevzuat gereği nöbetçi savcının durumdan haberdar edilmesi gerekiyordu. Dolayısıyla Burak Güven ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Güven savcılığa ifade verdikten sonra serbest kaldı.

Hayvana kötü muameleden mahkemeye çıkacaktım

ÖLDÜRDÜĞÜ fareyi kapanıyla ABD Elçiliği’nin yakınındaki çöp bidonuna atınca terörist sanılan müzisyen Burak Güven, savcının ‘Olayı büyütmeye gerek yok’ kararıyla serbest kaldı. Ancak polis memurlarından kötü bir haber geldi: ‘Memurların söylediğine göre bu kez de AB mevzuatı gereği, fareye kötü muameleden hayvan hakları mahkemesine çıkarılacaktım! Neyse ki bu son haber polis memurlarının bana yaptığı bir şakaymış. Üç saatlik kabusun ardından nihayet evime döndüm.’

/Savaş Özbey - Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:55

İLGİLİ HABERLER