Dünya
  • 17.8.2022 16:28

Sırbistan eşcinsellere karşı ayaklandı!.. Silahlı mücadele başlatalım

Sırbistan LGBT'ye karşı ayaklandı: Çocuklarımızdan ellerinizi çekin

Sırbistan'da sapkın LGBT zihniyeti etkinlik düzenlemek istedi. Pek çok aile Belgrad sokaklarına çıkarak, "Çocuklarımızdan ellerinizi çekin" diyerek LGBT'lilere tepki gösterdi.

12-18 tarihleri arasında Sırbistan'da yapılması planlaan LGBT etkinliği ülkeyi karıştırdı. Pek çok aile bebek arabalarıyla gösteriyi protesto etmek için Belgrad sokaklarına döküldü. Aileler, "Çocuklarımızdan ellerinizi çekin" yazılı pankartlar taşıdı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da LGBT üyelerinin 12-18 Eylül tarihleri arasında şehirde düzenlenmesi planlanan LGBT etkinliği Europride'a büyük bir tepki vardı. Belgrad'da 50 bin kişi etkinliği protesto etmek için Sırp Ortodoks Kilisesi Patrikhanesi ofislerinin önünde yürüyüş yaptı.

"ELİNİZİ ÇOCUKLARIMIZDAN ÇEKİN"

Çocuk arabaları ile yürüyüşe katılan aileler geleneksel değerlerin korunması için çağrıda bulundu. Toplanan kalabalık, "Batı'nın eşcinsel geçit töreni ile işgalini istemiyoruz", "Elinizi çocuklarımızdan çekin" ve "Kutsal yerlerden vazgeçmeyeceğiz" yazılı pankartlar taşıdı.

SİLAHLANMA ÇAĞRISI

Bunun yanı sıra Sırp Ortodoks Kilisesi'nden Banat Piskoposu Nikanor yürüyüşün önünde yer aldı. Nikanor ayrıca LGBT nüfusuna karşı silahlanma çağrısında bulundu. Nikanor daha önce de "Europride gibi bir şeyi organize eden ve buna katılan herkesi lanetleyeceğim. Bu kadarını yapabilirim ve bir silahım olsaydı da kullanırdım" dedi.

"KİLİSEMİZİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜ"

Kilise'den piskoposun açıklamalarında herhangi bir tepki gelmedi. Ancak Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic söz konusu ifadeler için "Hem kendine hem de kilisemize hakaret etti, kilisemizi küçük düşürdü" sözlerine yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.8.2022 01:10

İLGİLİ HABERLER