Medya
  • 29.4.2022 15:08

Şirin Payzın dinle alay edenleri savundu

HALK TV sunucusu Şirin Payzın’dan akla ziyan tepki! Dine saygısızlığı, aşağılamayı ve dalga geçmeyi savundu!

Pegasus çalışanları içkili masada “Kadir Gecesi özel. Rabbim kabul etsin” notuyla bir paylaşım yaptı. Pegasus şirketi ise bir açıklama yaparak gereğinin yapılacağını ve çalışanların etik-ahlak kuruluna aktarıldığını açıkladı. HALK TV sunucusu Şirin Payzın ise İslami değerlere ve Kadir Gecesi’ne yapılan saygısızlığı görmezden gelerek bu saygısızlığı yapanları savundu. Payzın özel hayat ve laiklik kavramlarına sığınarak Pegasus’a tepki gösterdi. Sosyal medyadan Şirin Payzın’ın yazdıklarına tepki yağdı. İşte o tepkiler:

Bin aydan daha hayırlı olarak tanımlanan Kadir Gecesi, Pegasus çalışanları içkili masada "Kadir Gecesi özel. Rabbim kabul etsin" notuyla bir paylaşım yaptı. Kadir Gecesi'ne yapılan saygısızlıkla ilgili olarak sosyal medyada tepkilerin ardı arkası kesilmedi. Pegasus da tepkilerin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak çalışanlarıyla ilgili kararın etik-ahlak kurulu tarafından verileceğini açıkladı.

ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI: ETİK-AHLAK KURULUNA AKTARILDI!

Pegasus açıklamasında şunları dile getirdi:

27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz. Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlerle atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır.

ŞİRİN PAYZIN'DAN AKLA ZİYAN TEPKİ

Pegasus'un "gereken yapılacak" açıklaması sonrasında HALK TV sunucusu Şirin Payzın sosyal medyadan şirkete tepki gösterdi. Payzın, Kadir Gecesi'ne yapılan saygısızlığı görmezden gelerek dini değerlere saygısızlığı savundu. Payzın özel hayata ve laikliğe sığınıp şirketi de hedef alarak sosyal medyadan şunları söyledi: "Türkiye laik bir ülke. Bir kişinin kendi özel hesabından kendi tercih ettiği gibi yaşadığını, inandığını göstermesi nasıl cezalandırılır? İsteyen istediği gibi inanır, inancını yaşar Pegasus 'Bizim duruşumuzla alakası yok' demiş. Evet, anladık siz 'laik Türkiye'ye' karşıymışsınız! Burası bir din devleti mi? Pegasus din devleti kurallarını mı savunuyor? Bu işten çıkarmaları tarikatla bir sofrada oturan çıksa da yapabilecek misiniz? Pegasus mesela bundan sonra da mayo giyen çalışanını, askılı elbise ile dolaşan hostesini, sevgilisiyle poz veren pilotunu da mı atacak? Ayrıca bir dik durun. Bu kadar mı zor? Sana ne benim çalışanımın özel hayatından diyemeyecek kadar eğildiniz mi?"

Güncellenme Tarihi : 29.4.2022 15:26

İLGİLİ HABERLER