Gündem
  • 28.4.2022 10:30

Şirin Payzın Kavala için Türkiye'ye sert tepki göstermeyen ülkelere öfkelendi

Şirin Payzın'dan küstah çıkış! Haddini bil edepsiz

Halk TV sunucusu Şirin Payzın, AB'nin Osman Kavala'nın hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan müebbet hapse mahkum edilmesine tepkisini hafif bularak "Lafla olmaz. Tepki gösterebiliyorsan kaynağına göstereceksin" dedi.

Osman Kavala Gezi Parkı davasında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Aralarında Ayşe Mücella Yapıcı'nın bulunduğu 7 tutuksuz sanığın ise aynı suçtan 18'er yıl hapis cezasına çarptırılmalarına karar verildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Roth Baerbock kararı "kişisel intikam" diye nitelendirerek haddi iyice aşarak Kavala'nın derhal serbest bırakılmasını beklediklerini açıkladı.

Sosyal medya hesabından Alman Deutsche Welle'in haberini alıntılayan Payzın şu ifadeleri kullandı: "Hadi oradan .. Koştura koştura yine Ankara’ya gelip Ukrayna için sıraya dizildiniz.. Sert tepki lafla olmaz.. Bu karar 5 yargıcın kararı değil ..Tepki gösterebiliyorsan kaynağına göstereceksin."

KAYNAK: HABER7

Yazar: Arzu Erdoğral
İSRÂİL'İN AVUKATI BİR TÜRK (?) YAZAR: ŞİRİN PAYZIN

 Bu ülke ne gazeteciler gördü…

Ama böylesini hiç görmedi…


Türkiye ile İsrail arasında bir kriz yaşanıyor, büyükelçinin zâtında, millete hakaret ediliyor, diplomatik nezaketsizliğin daniskasına imza atılıyor, hanımefendi İsrail’in avukatı kesiliyor.

CNN Türk spikeri Şirin Payzın’dan bahsediyorum…

Sözüm ona kendisi deneyimli diplomasi muhabiri…

“360º” derece adlı birde program yapıyor…

Ancak olaylara bakışında 30 derece bile zor dönebiliyor…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Davos'ta sergilediği tavrın nezaketsizlik olduğunu ve Tel Aviv Büyükelçisine yapılan hareketle de buna cevap verildiğini söyleyen Payzın’a göre, Peres ılımlı ve Türkiye’yi seven bir politikacıymış…

Payzın’ın bu sözlerine açıklık getirişi de bir önceki açıklamalarından daha beter. ( “Sen nezaketsizlik yaparsan, küfredersen senden daha fazla nezaketsiz, daha fazla küfreden, daha fazla bağıran her zaman biri çıkar. Güvercini ezersen şahinle karşı karşıya kalıyorsun.” )

Payzın’ın diplomasi anlayışı da aynı İsrail’e benziyor!

Güncellenme Tarihi : 29.4.2022 00:10

İLGİLİ HABERLER