Gündem
  • 29.10.2008 17:22

ŞIRNAK'TA 2 HAKKARİ'DE 1 TERÖRİST TESLİM OLDU

AHMET YUKUŞ-SEBAT KARABULUT
ŞIRNAK  - Şırnak'ın Silopi ilçesinde 2, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise 1 terörist örgütün Kuzey Irak kamplarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Şırnak kent merkezi girişinde tuzaklanmış 3 adet patlayıcı madde düzeneği tespit edilerek imha edildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), PKK terör örgütüne yönelik Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ve Irak'ın kuzeyine yönelik hava destekli operasyonları aralıksız sürüyor. Şiddetli çatışmaların yaşandığı Hakkari ve Şırnak kırsalında PKK'lı 3 terörist güvenlik güçlerine sığındı. Şemdinli'de bölücü terör örgütünden kaçan 1 terörist güvenlik güçlerine teslim olurken, örgütün Kuzey Irak kamplarından kaçan 2 örgüt mensubu ise Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine sığındı.
Teröristlerin sorgusu sürerken bölgede operasyonlar devam ediyor. 2008 yılı Ocak ayından bu yana örgütten kaçan terörist sayısının 142'yi bulduğu bildirildi.

3 HAİN TUZAK SON ANDA FARK EDİLDİ
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da devam eden operasyonlara ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada güvenlik güçlerinin sürdürdüğü arazi taramasında Şırnak'ın Güçlükonak kırsalında 2 el bombası, 118 adet Kaleşnikof marka piyade tüfeği mermisi ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilirken Şırnak kent merkezi girişinde terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış 3 adet patlayıcı madde düzeneği tespit edildi. Hain tuzağı son anda fark eden güvenlik güçleri patlayıcıları kontrollü bir
şekilde imha etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:52

İLGİLİ HABERLER