Dünya
  • 31.7.2012 16:07

Sırplar camide namaz kılan cemaate saldırı

HABER VİTRİNİ/ SARAYBOSNA  -      Biyelina Başimamı Samir Camiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 saldırganın cemaat sabah namazını kılarken camiye girdiğini, burada cemaate yönelik provokasyon hedefli sözler söylediğini, bunun üzerine tartışma yaşadığını söyledi. Camiç, camiye giren Sırpların, yaşanan tartışma sırasında Boşnaklara hakaret ettiğini belirtti.
     Boşnak nüfusun savaş sonrasında azınlık durumuna düştüğü Biyelyina'da Ramazanda bu tip olayları beklemediklerini ifade eden Camiç, "Ramazan ayında böyle bir olayın gerçekleşmesi çok üzücü. İnsanların bizim değerlerimize saldırmaları bizleri daha da yaralıyor. Son zamanlarda böyle saldırılar olmamıştı. Her gün camiyi ziyaret etmeye gelen turistler oluyor. Aralarında Sırbistan'dan gelenler dahi var. Saldırıyı gerçekleştiren bu gençlerin arkasında politik bir amacın olduğunu sanmıyorum. Fakat bu olay, Bosna Sırp Cumhuriyeti'ndeki durumun bir yansımasıdır" diye konuştu.
     Olaydan kısa süre sonra polis, saldırıyı gerçekleştiren 5 kişiyi gözaltına aldı.
     Biyelyina polisince yapılan açıklamada, saldırganların dördünün Sırbistan, birinin de Bosna Hersek vatandaşı olduğu, olayla ilgili yasal sürecin devam ettiği ve süreç tamamlandıktan sonra olaya karışan Sırbistan vatandaşlarına Bosna Hersek'e giriş yasağı getirileceği belirtildi.
     Atik Camisi'ne daha önce de yapılan saldırılarda caminin bahçesindeki şadırvan kırılmış, cami duvarlarına Müslümanlar, Boşnak ve Türklere yönelik hakaret ifadeleri içeren yazılar yazılmış ve caminin camları kırılmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER