Dünya
  • 27.3.2020 22:34

Sisi Mısır'da vakası sayısı 495 değil 45 bindir diyen gazeteciyi kovdu

6 Mart 2020 itibarıyla Mısır'da üç COVID-19 vakası bildirilmiştir; ancak Mısır'dan dört ülkeye en az 14 vaka ihraç edilmiştir.Bu nedenle Mısır'daki enfeksiyon yükü rapor edilenden önemli ölçüde daha büyük olabilir.
Yukarıdaki verelere bakarak bir haber toplayan İngiliz gazeteci Sisi'nin hışmına uğradı.

Lancet, Mart ayı başında Mısır'daki COVID-19 salgınının muhtemel büyüklüğünü modelleyen bir grup Kanadalı bilim adamı tarafından araştırma yayınladı. Gerçek boyutun muhtemelen 6k'ye daha yakın olduğunu ekleyerek, 45070 ile 51520 kişi arasında vaka ve açıklanan çok ama çok üstünde ölü olduğu tahmin ediliyor.

Sisi yönetimi Mısır'daki gerçek durumu ifşa eden yabancı gazeteciyi ülkeden kovdu

Abdulfettah el Sisi yönetimi, Mısır'da gerçek koronavirüs vaka sayısının açıklanandan daha fazla olduğunu belirten bir gazeteciyi ülkeden kovdu.

Mısır'da Abdulfettah el Sisi yönetimi, gerçek koronavirüs vaka sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu belirten bir gazeteciyi ülkeden kovdu.

2014 yılından bu yana Mısır'da yaşayan ve gazetecilik yapan, The Guardian'a bağlı gazeteci Ruth Michaelson'ın akreditasyonu iptal edildi.

Güvenlik servisleri gazeteciye ülkeyi terk etmesi gerektiğini söyledi.

15 Mart günü Michaelson, Mısır'da ilgili rapor ve rakamlara bakıldığında gerçek koronavirüs vaka sayısının çok daha fazla olması gerektiğini belirten bir haber yapmıştı.

İngiliz-Alman çift vatandaşı olan  gazeteci, bunun üzerine ülkeyi terk ederek Almanya'ya gitti.

2018 yılının Mart ayında da başka bir İngiliz gazeteci Bel Trew ülkeden deport edilmişti.

Ülkede Sisi yönetiminin, yönetime yönelik bir eleştiriye müsamaha göstermediği biliniyor.

Şimdiye kadar resmi sayılan rakamlara göre Mısır'da 495 koronavirüs vakasına rastlanırken, bunlardan 24'ü hayatını kaybetti. (Resmi açıklama)

Gerçek rakamların ise bunun daha üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

 

Güncellenme Tarihi : 27.3.2020 22:57

İLGİLİ HABERLER