Yaşam
  • 2.6.2014 14:22

Sıska muhabir prenses oldu

Eski bir muhabir ve televizlyoncu olan Prenses Letizia'yla ile sanssansyonel bir evlilik yapan Prenis, artık bir kral. zayıflığıyla dikkat çeken yeni prenses Letizia'a, önümüzdeki güllerde İspanya'nın kraliçesi olacak.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, 76 yaşındaki Kral Juan Carlos'un tahtan çekildiğini duyurdu.

Kral Juan Carlos, İspanya'nın faşist diktatörü Francisco Franco'nun ölümünden sonra 1975 yılında tahta çıkmıştı.

Juan Carlos'un dönemi dünyanın 'en popüler monarşisi' olarak anılıyordu, fakat Kral'ın oğlu ve damadı hakkındaki yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle İspanyollar son dönemde Kral'a olan güvenlerini de kaybetti.

İspanya ekonomik krizle boğuşurken Kral Juan Carlos'un Botsvana'da fil avına çıkması da halkın tepkisini çekmişti.

İspanya Başbakanı Rajoy, Kral'ın kişisel nedenlerden dolayı tahttan çekildiğini söyledi.

Sağlığı giderek kötüye giden Juan Carlos son yıllarda kalçasından bir dizi operasyon geçirmişti.

Başbakan Rajoy, Juan Carlos için "Çıkarlarımızın yılmaz savunucusuydu. Değişim için en uygun zaman olduğu kanaatindeyim" dedi.

Kral Juan Carlos'un yerine tahta geçecek oğlu Prens Felipe'nin hukuk ve uluslararası ilişkiler eğitimi var.

Eski televizyon sunucusu Prenses Letizia'yla evli olan Prens Felipe'nin bu evliliğinden iki kızı var.

 

Letizia, Asturyas Prensesi (Letizia Ortiz Rocasolano, d. 15 Eylül 1972, Oviedo, İspanya), Asturyas'ın prensi olan ve I. Juan Carlos'dan sonra İspanya kralı olacağı düşünülen Prens Felipe'nin eşidir. Prensle evlenmeden önce bir gazeteci idi. Prens Felipe onun ikinci kocasıdır ve Prens Felipe Letizia Ortiz ile evlenmek için bir dönem tahtın varisliğinden bile vazgeçeceğini söylemiştir. İkinci evliliği olduğu için kraliyet ailesine kabulü kolay olmamış ve kral soyundan gelmediği için Avrupada sansasyon yaratmıştır. Ancak Prens Felipe'nin eski sevgilisi Norveçli manken Eva Sannum ile beraber olmuştur.

Biri Ürdün Kraliçesi Rania, diğeri İspanya Prensesi Letizia. İkisi de güzellikleri ve yaptıklarıyla soylular dünyasının gözde kadınları. Point de Vue dergisi onları karşılaştırdı; sonuç: İkisi de kusursuz!

Eğitimleri
 Kraliçe Rania, Kahire Amerikan Üniversitesi'nde İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 
 Prenses Letizia, Madrid'de İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Meksika'da doktorasını aldı. Ülkenin popüler televizyon kanallarından TVE'nin yıldızlarından biriydi.

Moda
 Prenses Letizia, Vanity Fair dergisi tarafından, '2009'un En İyi Giyinen Kadını' olarak seçildi. Prenses; Pura Lopez, Felipe Varela, Lorenzo Caprile tasarımı giysileri tercih ediyor. 
 Kraliçe Rania, Hello dergisi tarafından, '2009'un En Şık Giyinen Kadını' seçildi. Kraliçe; Elie Saab ve Dominique Sirop tasarımı giysiler giyiyor.

Yardım melekleri
 Kraliçe Rania, 'Jordan River Foundation' isimli vakfı aracılığıyla, ülkesinde eğitim projeleri yapıyor. Unicef ve UNGEI için çalışmalar yapıyor. 
 Prenses Letizia, okul ve hastanelere ziyaretlerde bulunuyor.

Aileleri
 Kraliçe Rania'nın babası pediatrist, annesiyse ev hanımı. 
 Prenses Letizia'nın büyükbabası taksi şoförü, annesi ise hemşire... 
 Kraliçe Rania'nın iki oğlu ve iki kızı var. 15 yaşındaki büyük oğlu Hüseyin, ülkenin veliaht prensi... 
 Prenses Letizia'nın en büyüğü 4 yaşında olan iki kızı var.

Basın
 Kraliçe Rania, dünyanın en önde gelen gazete ve dergilerine röportajlar veriyor. Yaptığı açıklamalar, bütün dünyada büyük bir ilgiyle takip ediliyor. 
 İspanya Veliaht Prensi Felipe ile evli olan eski gazeteci Prenses Letizia, Kraliyet'in gelenekleri nedeniyle röportaj vermiyor. Çok nadir olarak basında yer alıyor.

Taht
 Kraliçe Rania, 28 yaşında tahta oturarak, dünyanın en genç kadın hükümdarı oldu. 
 Altı yıldır veliaht prens ile evli olan Prenses Letizia'ya, İspanya'nın yeni kraliçesi oldu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:33

İLGİLİ HABERLER