Asayiş
  • 11.10.2008 14:54

ŞİŞLİ'DEKİ KADIN HAİNİN ÜZERİNDEN 10 KİLO BOMBA ÇIKTI

Şişli'de üzerinde bomba olan bir kadın yakalandı. Kadının eylem hazırlığında olduğu öne sürülüyor.
Şişli Halide Edip Adıvar Bulvarı Çiftecevizler Köprüsü üzerinde yakalanan kadın Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerken bombaların etkisiz hale getirilmesi için çalışılıyor...
Eylem hazırlığında olduğu öne sürülen 35 yaşlarındaki bir kadın, Şişli'de bir otelin önünde kendisini takip eden polisler tarafından etkisiz hale getirildi.
Kadının yanında taşıdığı çantada yüklü miktarda bomba çıktığı öğrenildi
Gözaltına alınan kadın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken polis ele geçirilen bomba inceleniyor
VALİ GÜLER : SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli'de, bir süreden beri eylem hazırlığı içinde olduğu tespit edilen ve izlenen hamile görüntüsündeki bir kadının, 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonu ile yakalandığını belirterek, olayın bir canlı bomba eylemi olabileceğini bildirdi.
Güler, yaptığı açıklamada, güvenlik kuvvetlerinin büyük şehirlerde eylem hazırlığı yapan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.
İstanbul Emniyetinin de bütün güvenlik ve istihbarat birimleriyle son derece dikkatli ve hassas bir çalışmayı sürdürdüğünü anlatan Güler, şöyle konuştu:
''Bugün saat 13.15 sıralarında Şişli Okmeydanı'nda bir süreden beri eylem hazırlığı içinde bulunduğu tespit ve takip edilen, üzerindeki sahte kimliğe göre 30-35 yaşlarında olduğu belirlenen hamile görüntüsündeki bir bayan, üzerinde 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonu ile yakalanmıştır. Bununla ilgili incelemeler, araştırmalar sürdürülmektedir. Ele geçirilen malzemelerden, bir eylem hazırlığı içerisinde ve belki de sansasyonel eylem hazırlığında olduğu değerlendirmesi yapılmaktadır.''
Operasyonun, güvenlik ve istihbarat birimlerinin verimli işbirliği sonucu gerçekleştirildiğini belirten Güler, sözlerine şöyle devam etti:
''Arkadaşlarıma bu operasyonları gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum. Ele geçirilen malzemenin fazlalığı, 15 fünye ve bir el butonunun olması... Tabii ki plastik patlayıcı olduğu laboratuvar sonuçlarından ortaya çıkacak.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:30

İLGİLİ HABERLER