Gündem
  • 2.7.2009 15:03

SİVAS'TA HÜZÜNLÜ ANMA

SİVAS - Anma programı kapsamında ilk olarak Atatürkçü Düşünce Derneği, Alevi Vakıfları Federasyonu, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Eğitim-İş Sendikası Sivas Şubesi, Cem Vakfı Sivas Şubesi, Türkiye Gençlik Birliği ve Cumhuriyet Okurları üyeleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.
Daha sonra olayların yaşandığı Madımak Oteli önüne giden grup adına açıklama yapan Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek, şunları kaydetti:
''Türkiye bu acılar ile Sivas, Maraş, 1 Mayıs ve benzeri katliamlarla hesaplaşmalıdır. Laik, çağdaş cumhuriyete karşı yapılan saldırılar karşısında devletin suskunluğu son bulmak zorundadır. Devleti yönetenler bu katliamı önleyemeyen devlet adına 2 Temmuz anma törenlerine katılmalı ve tüm insanlık önünde bu katliamları kınamalıdır.''
CHP üyelerinin oluşturduğu grup da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Burada bir açıklama yapan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, ''Madımak'ta yakılmak istenen sadece oradaki aydınlar değildi. Asıl yakılması ve yıkılması istenen laik, demokratik cumhuriyetimizin kendisiydi. Madımak Oteli müze olmalı, 2 Temmuz Barış ve Kardeşlik Günü olarak kabul edilmelidir'' diye konuştu.
Etkinlikler kapsamında bazı siyasi parti temsilcileri, çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcileriyle olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının bulunduğu topluluk da Mevlana Caddesi'ndeki kavşakta toplandı.
Olayı protesto eden sloganlar atan ve pankartlar taşıyan topluluk, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Daha sonra topluluğun temsilcileri, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.
Grup daha sonra CHP'li grupla birleşerek Madımak Oteli önüne geçti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:32

İLGİLİ HABERLER