Asayiş
  • 27.1.2014 09:06

Sivas'ta katliam gibi kaza, 9 ölü

Sivas'ta yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybetti.

Kaza sabah saat 05.30 sıralarında Sivas-Ankara karayolunin 65'inci kilometresinde Yıldızeli İlçesi'nin Yaraşbeli mevkisi yakınlarında meydana geldi.

Van'dan Ankara'ya giden Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı yolcu otobüsü, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak yolun sağındaki şarampole devrildi. Kazada 9 kişi olay yerinde yaşamını yitirirken, 30 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. İl Afet ve Acil Durum ekiplerinin yaptığı çalışmalar ile bir kısmı otobüsün altında kalan cesetler çıkarıldı. Çekici yardımı ile kaldırılan otobüsün altından en son bir çocuk cesedi çıktı.

Yaralılar, olay yerine gönderilen ambulanslarla Sivas ve Yozgat'ta bulunan hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Olay sonrası kaza yerine gelen Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, kazanın buzlanma nedeni ile gerçekleştiğini belirterek, ilk müdahalenin yapıldığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığın belirtti.

Gece saatlerinde karla karışık yağmur yağan bölgede rüzgarın da etkisiyle sabah saatlerinde buzlanma olduğu görüldü. Olay yerine yaralı almaya giden bir ambulansın da buzlanma nedeni ile konrolden çıkarak bariyerlere çarparak kaza yaptığı öğrenildi. Kaza sonrasında karayolları ekipleri tuzlama çalışması yaptı.
 

Eraydın AYTEKİN- Halife YALÇINKAYA-Serhat YILMAZER/ YILDIZELİ(Sivas), (DHA)

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:09

İLGİLİ HABERLER