Gündem
  • 13.1.2020 15:48

"Siyasi ayak araştırılsın" önergesi verdi! FETÖ ile buluştuğu ortaya çıktı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için Meclis Araştırma Önergesi vermişti ancak önergeyi veren Özkoç'un bizzat FETÖ'cülerle ABD'de bir araya geldiği unutulmadı. Engin Özkoç'un FETÖ'cülerle bir araya geldiği bizzat CHP'li Barış Yarkadaş tarafından ihbar edilmişti.

 FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç, Engin Altay ve Özgür Özel tarafından Meclis Araştırma Önergesi verildi.
 
"Siyasi ayak araştırılsın" önergesi verdi FETÖ'cülerle buluştuğu ortaya çıktı

CHP'nin ulusalcı kanadının karşısında yer alan gazeteci Barış Yarkadaş 13 Mart 2013 tarihinde sosyal medyada paylaştığı bir mesajda bu önergenin altında imzası bulunan Engin Özkoç'un FETÖ'cülerle buluşmasını şu cümlelerle ihbar etmişti:

"Fethullah Gülen'in davetlisi olarak ABD'ye giden beş vekilden dördünün ulusalcı olması dikkat çekici: Tezcan, Günaydın, Özkoç ve Demirçalı."

Bu arada Barış Yarkadaş tarafından FETÖ'cülerle bir araya geldiği ihbar edilen isimlerden "ulusalcı" Gökhan Günaydın şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Ekrem İmamoğlu çevresinde çalışıyor. FETÖ'cülerle görüntüsü çıkan Engin Özkoç ise iktidarı "FETÖ'nün siyasi ayağını neden aramıyorsunuz?" cümleleriyle suçlamaya devam ediyor.

Barış Yarkadaş'ın kendi partililerini ihbarından sonra dolaşıma sokulan bir fotoğrafta ise CHP'lilerin FETÖ'cülerle ABD buluşması kamuoyunda tartışılmıştı. Fotoğraflarda CHP'lilerin FETÖ'nün Beyaz Saray'a kadar sızan firari imamları Emre Çelik ve Mahmut Yeter verdikleri sıcak pozlar dikkati çekiyor.

Yarkadaş'ın bu mesajı paylaştığı dönemde CHP'li bir heyetin Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş adamları yapılanması TUSKON ile Washington'a gitmişti. TUSKON ile Washington'a gidip Fetullahçı örgüt imamları ile görüşen heyetin içerisinde Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Bülent Tezcan ile Faik Tunay, Engin Özkoç, Ali Demirçalı bulunuyordu. CHP'liler FETÖ'cülerle Türk-Amerikan Konvansiyonu toplantısına katılmışlardı. Yarkadaş'ın bu heyetteki kişileri kastettiği zannediliyor.

TEKİN'E O TELEFONU SORDU

Barış Yarkadaş 25 Ekim 2013 günü ise bu kez CHP'nin önemli ismi Gürsel Tekin hakkında bir tweet atmış. Söz konusu tweette "Gürsel Tekin'e o telefonu sorduk: 'Fethullah Gülen de annem için aramıştı'" ifadelerinin kullanılması dikkat çekiyor. Mesajda aynı zamanda bir link paylaşılıyor. Yarkadaş'ın o dönem sahibi olduğu Gerçek Gündem internet sitesinden bir haberi içeren linke şu an ulaşılamaması dikkat çekiyor. Linke tıklandığında anasayfaya yönlendirme yapılıyor.

Haberin içeriğinin Gürsel Tekin'in 2013 yılında Fetullah Gülen'i aradığının ortaya çıkması ardından görüşmenin ayrıntısına ilişkin görüşünün sorulmasını içerdiği sanılıyor. Gürsel Tekin o dönem FETÖ elebaşı ile görüşmesine ilişkin, "Sadece bir geçmiş olsun telefonu. Hoca Efendi rahatsızdı biliyorsunuz. Geçmiş olsun diye aradım kendisine şifa diledim. Bu neden bir tartışma konusu oldu doğrusu şaşırıyorum. Galiba insanlıklarımızı da kaybetmişiz" demişti.

Bilindiği gibi Barış Yarkadaş 2006 yılında Gerçek Gündem adlı internet sitesini kurmuştu. Yıllarca CHP'ye yakın bu internet sitesini işleten ve partiden reklam alan Yarkadaş, 7 Haziran 2015 seçimleri ardından ilk kez CHP İstanbul Milletvekili seçilmiş, 1 Kasım 2015 milletvekili seçimlerinde yeniden CHP'den milletvekili olmuştu.

Orhan AYSEZEN  yeniakit.com.tr

SABAH

Güncellenme Tarihi : 13.1.2020 15:58

İLGİLİ HABERLER