Gündem
  • 8.9.2013 13:02

Siyasilerden 'Olimpiyat' yorumu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Olimpiyatlara ilişkin, “Başka faktörler devreye girmeyecekse 2020’yi bugün burada hatıra olarak karşılayacağız” dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, “İşin içerisine siyaset ya da başka bir şey girmezse İstanbul 2020 olimpiyatlarını hak edecek bir şehirdir” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası’nın kapanışı nedeniyle katılımcılara Conrad Otel’de akşam yemeği verdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ev sahipliği yaptığı yemekte TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile çok sayıda katılımcı hazır bulundu.

Bakan Yıldırım, Türkiye’nin Olimpiyat adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Arjantin’in Buenos Aires şehrinde 2020 Olimpiyatları’nın ev sahibinin açıklanması beklendiğini hatırlatan Yıldırım, “Yapılan çalışmalar tamamlanan projeler İstanbul’un kat ettiği gelişmeler dikkate alındığında işin içerisine siyaset başka unsurlar şey girmezse İstanbul 2020 olimpiyatlarını yapmayı başaracak hak edecek bir şehirdir olimpiyatları kazanmasın dört gözle bekliyoruz. Gerek bu şura gerek 10 yıl içerisinde ortaya konan çalışmalar kazanmayı beklediğimiz İstanbul olimpiyatlarını başarıyla gerçekleşmesi için ayrı bir katkı sağlayacaktır” dedi.

11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası’nda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Yıldırım, “Şura Türkiye’nin 2023 hedeflerini belirlemekle kalmayacak ayrıca 2035 vizyonuna ışık tutacaktır. Türkiye’nin hedefi Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıldönümünde dünyanın 10 büyük ekonomisi içerisinde yer almak. Bu ana hedef etrafında tüm hedefler buna göre şekil almalı. Geçtiğimiz 10 yıl Türkiye’nin erişilen ve ulaşılan bir ülke olması için dolu dolu yatırımlarla geçti. Gelecek 10 yılda bilişimde, iletişimde hız, ulaşımda ise kalite üzerine çalışacağız. Etkin ulaşım kaliteli rahat ulaşım üzerine çalışacağız” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, 2020 Olimpiyatları oylamasına değinerek, “Gönlüm ve kulağım Arjantin’de” dedi. Çiçek, “İstanbul ve Türkiye 2020 olimpiyatlarına ev sahipliği yapmayı fazlasıyla hak ediyor. İki kıtanın birleştiği kültürlerin buluşup kaynaştığı medeniyetlerin beşiği bu güzel ülkede bu güzel şehirde 2020’de olimpiyat ruhunu yaşatabilmek bakımından başka faktörler devreye girmeyecekse biz 2020’yi bugün burada hatıra olarak karşılayacağız” şeklinde konuştu.

Daha sonra 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası’ndaki çalışmaların başarılı geçtiğine inandığını ifade eden Çiçek şunları söyledi:

“Değişim ve dönüşümün ana unsurun bu alandaki başarılı çalışmalar olduğunu biliyoruz. Çok dinamik alanlar olan ulaştırma ve haberleşmenin ülkemizin gelişimine katkı sağladığı gibi aynı zamanda hayatımız kolaylaştırdığını biliyoruz. Soğuk savaşın ardından dünya küreselleşmiş ve sınırla kalmıştı. Bu sınırları gerçekten kaldıran ise ulaşım ve bilişlimdir. Bazı imparatorlukların yıkılmasının en önemli sebeplerinden biri bilişim ve gerçeğe ulaşma noktasındaki teknolojik gelişmelerdi.”
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:12

İLGİLİ HABERLER