Gündem
  • 28.10.2005 09:17

SKANDAL BÜYÜYOR: 'EKMEK KARŞILIĞI TACİZ' ŞOKU!..

Tutkun, sicili kötü öğretmenlerin gönderildiği yetiştirme yurdunda yaşı nispeten büyük kızların ‘ekmek karşılığı’ taciz edildiğini açıkladı. Tutkun, ‘Bir arkadaşımız defalarca tecavüze uğradığı için akli dengesini kaybetti’ dedi.

Türk Halk Müziği’nin ünlü isimlerinden Şükriye Tutkun, canlı yayında atv Haber’in yayınladığı gizli kamera görüntülerini izlerken gözyaşlarına hakim olamadı ve ‘Bu gördüklerimizden daha kötüleri yaşanıyor’ dedi. Tutkun, şunları söyledi:

‘Buradaki örnekler hafif kalıyor. Yatılı okulda bitleniyorduk, kaynar sularla haşlanarak yıkanıyorduk. 8 yaşlarındaydık. Bitlerin böyle ölmediğini sonra öğrendik. Hortumlarla dövülüyorduk. Altına kaçıran çocuk, kızdırılmış maşalarla, ölü farelerle korkutuluyordu. Ahıra kapatıp orada yatırıyorlardı. Yemek saatimiz akşam 18.00’de bitiyordu. Sonra yemek yasaktı. Acıkıyorduk. Bazen ablalarımızın ellerinde ekmek oluyordu. Bize ekmeklerin içlerini veriyorlardı. Daha sonra öğrendik ki, onlara ekmek karşılığında başka şeyler teklif ediliyormuş. Bu öğretmenler ve hademeler zaten bu kötü sicilleriyle bizim yurdumuza sürgün olarak gönderilmişler. Bir kız arkadaşımız defalarca tecavüze uğradığı için akli dengesini kaybetti...’

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER