Dünya
  • 30.4.2006 15:00

SKANDAL KADIN KONUŞTU: AYNI CLINTON- MONICA GİBİYDİK

İngiltere'de Başbakan Yardımcısı John Prescott'un sekreteri ve sevgilisi Tracey Temple, ilk kez basına konuştu.
      Mail on Sunday gazetesine 100 bin sterlin (yaklaşık 240 bin YTL) karşılığında konuştuğu öne sürülen Temple, Prescott ile, hükümete ait Whitehall yerleşkesinde bulunan büroda, ''aynen eski ABD Başkanı Bill Clinton ve Beyaz Saray çalışanı Monica Lewinsky'nin skandala yol açan ilişkisinde olduğu gibi'' beraber olduğunu açıkladı.
      Bu anlamda Prescott'u görevini ve siyasi gücünü kötüye kullanmakla suçlayan Temple, Prescott'un eşini ilk kez kendisiyle aldatmadığını, 20 yıl önce İşçi Partisi'nden Sarah Bisset-Scott ile ve daha sonra birçok siyasetçi ve devlet görevlisiyle ilişkileri olduğunu öne sürdü.
      Temple, Başbakan Yardımcısı'nın kendisini ekibine ''sırf ilişkiyi daha kolay yaşayabilmek için'' dahil ettiğini de öne sürerken, ''Başbakan Yardımcısı ile Kraliçe II. Elizabeth'in ve Başbakan Tony Blair'in katıldığı ayinden hemen sonra lojmanında ve eşinin de katıldığı iş seyahatinde, eşinin kaldığı odanın üst katında benim odamda bile ilişkiye girdik'' dedi.
      İlişkilerinin ortaya çıkmasından sonra Prescott'tan yardım görmediğini, adeta yalnızlığa terk edildiğini savunan Temple, kabine sekreteryasından kendisine, ''istediği kadar ücretli izin kullanabileceğinin'' söylendiğini açıkladı.
      Eşinin skandalın başından bu yana sessizliğini koruduğu Prescott ise Tracey Temple'ın açıklamalarının çoğunun yalan olduğunu öne sürdü. Temple'ın para kazanabilmek için böyle açıklamalar yaptığını savunan Prescott, aptalca davrandığını kabul ettiğini, şu anda sadece evliliğini kurtarmayı hedeflediğini söyledi. Prescott, istifadan söz etmedi.
      Bu arada, Sunday Telegraph gazetesi, bir grup İşçi Partisi milletvekilinin üst üste patlayan skandalların ardından Perşembe günü yapılacak yerel seçimde partinin kan kaybetmesi halinde Başbakan'dan bu skandallara yol açanları neden cezalandırmadığına dair hesap soracağını yazdı.
      Blair ise ''özel hayatı'' gerekçe göstererek bu konuda yorum yapmıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:27

İLGİLİ HABERLER