Spor
  • 22.10.2008 03:35

SKİBBE BÜTÜN TAKIMI UYARDI!.. GÖZÜNÜZÜ BU ÜÇÜNDEN AYIRMAYIN

UEFA Kupası’nda grubundaki ilk maçında yarın Yunan ekibini ağırlayacak olan Galatasaray’da, teknik heyet rakibin sambacıları ve Arjantinlisi için özel önlem aldı. Sarı kırmızılı futbolcular, genç starlar için uyarıldı.
G.SARAY’da gözler Olympiakos maçına çevrildi. 3-0’lık Trabzon galibiyetinin ardından UEFA Kupası B Grubu’ndaki ilk maçında da üç puana uzanmak isteyen sarı kırmızılılarda yeni teknik heyet kolları sıvadı. Yunan temsilcisinin üç önemli ismi 21 yaşındaki Brezilyalı golcü Diogo, bir diğer sambacı Dudu ve Arjantinli Galletti için Florya’da adeta "Alarm" verildi. Teknik Direktör Michael Skibbe, antrenör Burak Dilmen ve Ümit Davala ile Boemkamp’ın gidişinin ardından yetkileri arttırılan Cevat Güler sabahın erken saatlerinde Florya’nın yolunu tuttu. 3 hırslı teknik adam önce Olympiakos’un UEFA Kupası 1. turunda oynadığı Nordsjallend karşılaşmalarını ve ligdeki AEK ile Panathinakos sınavlarının kasetlerini izleyerek tek tek notlar aldı. Tolga Demirtaş ve Karl Heinz Feldkamp’ın, Panthrakikos maçının ardından sunduğu istatistikler de sarı kırmızılı teknik heyete büyük katkı sağladı.
Bir saat önce tesislere çağırdılar
Skibbe ve yardımcıları, sarı kırmızılı futbolculara saat 16.00’da yapılacak olan antrenman öncesinde Olympiakos’u en ince ayrıntısına kadar anlattı ve Yunan ekibinin oynadığı 4 zorlu maçın önemli anlarını oyunculara izletti. İdman saatinden 1 saat önce tesislere giriş yapan Galatasaraylı oyunculara 3 teknik adam Kalli’nin de verdiği rapordan yararlanarak rakiplerini adeta ezberletti. Skibbe, Burak Dilmen ve Cevat Güler’den oluşan üçlü Olympiakos’ta forma giyen üç futbolcu için "Dikkat" uyarısı yapmaktan da geri kalmadı. Zorlu karşılaşmada Skibbe’nin özellikle orta sahanın ortasında görev yapan ve Yunan ekibinin adeta her atağında büyük bir pay sahibi olan sambacı Dudu için özel önlem alacağı öğrenildi. Alman çalıştırıcı, Brezilyalı oyuncuya orta saha ile defans oyuncularının dikkat etmesi gerektiğinin de altını çizdi.
Diogo’dan gözünüzü bir saniye ayırmayın

Skibbe’nin, üzerinde büyük bir dikkatle durduğu ikinci isim ise bu yıl Olympiakos’a tam 9 milyon Euro’ya Portuguesa’dan transfer edilen ve 5 golü olan Diogo oldu. Skibbe, Servet, Emre Aşık ve Meira’yı bu futbolcu için özel olarak uyardı. Alman çalıştırıcı genç golcü için, "Herkes Olympiakos’un en önemli silahının Kovaçeviç olduğunu düşünüyor. Ancak, Kovaçeviç tecrübeli ama yavaş bir golcü. Diogo’ya dikkat edin ve gözünüzü ondan bir saniye bile ayırmayın. Başımıza bir ufak hatada büyük işler açabilecek bir oyuncu" diyerek defanstaki futbolcularını ikaz etti. Skibbe, sol kanatta görev vereceği Hakan Balta’yı da, Olympiakos’un yıldızları arasında yer alan sağ kanattaki Arjantinli Galletti için özel olarak hazırlıyor. Skibbe, bu oyuncunun bindirmelerine karşılık futbolcusunu yerini kaybetmemesi için de sık sık uyarıyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER