Spor
  • 5.10.2008 02:03

SKİBBE, SAKATLAR YÜZÜNDEN FORVETİ İKİLEDİ!..

G.Saray’da Mehmet Topal’ın sakatlığı, Mehmet Güven’in formsuzluğu dert oldu. Teknik patron, Bursaspor maçında Ayhan’ın yanına oynatacak isim bulamayınca iyileşen Nonda’yı ilk 11’e koydu ve mecburiyetten forveti ikiledi.
GALATASARAY’ın sistemini artık teknik direktör Michael Skibbe değil, sarı kırmızılı takımın sakatlar listesi belirlemeye başladı. Cimbom’a geldiği ilk günden bu yana ofansif ve aynı zamanda kontrollü bir orta saha futbolu oynatmak isteyen Alman çalıştırıcı, ’Sakatlık’ illeti yüzünden bir türlü istikrarlı sistemini takımına oturtamıyor. Kocaelispor maçında Shabani Nonda’nın da etkisiyle, ilk olarak Konyaspor maçında Mehmet Güven, Bellinzona maçında ise Mehmet Topal’ın takıma dönmesi üzerine çift ön liberolu sistemle sahaya çıkan Galatasaray mecburiyetten tekrar taktik değişikliğine gitmek zorunda kaldı. ’Sakatlar ordusu’ Skibbe’nin de Bursaspor karşısında hücum futbolu oynatmasını mecbur kıldı. Galatasaray Teknik Direktörü, Mehmet Topal’ın sakatlanması, Mehmet Güven’in formsuzluğu, Linderoth’un dönmemesi derken, Ayhan’ın yanında ön libero da görev vereceği ismi bulamadı ve yeniden çift forvetli hücum sistemine geri dönmeye karar verdi.
Hasan Şaş muamma
Sarı kırmızılı ekibin teknik patronu, takımını zorlu Bursaspor deplasmanında kontrollü, mücadeleci bir orta saha ile sahaya sürmek istemesine rağmen kabarık orta saha eksikleri nedeniyle bugün sakatlıklarını atlatan golcü Shabani Nonda’ya, Baros’un yanında şans vereceği ifade edildi. Kongolü golcüyü Çek yıldızın yanında gol silahı olarak sahaya sürecek olan Skibbe’nin düzelen ve hazır hale gelen Harry Kewell’a da ilk 11’e alacağı dile getirildi.
Ayrıca sakatlığını atlatan Hasan Şaş’ın sahaya çıkması halinde bu kez sağ bekte değil Arda ve Aydın’ın da yokluğunda orta sahanın sağında görev alacağı belirtildi. Öyle ki Alman hoca da, ’Artık sakatlar listesine, bakıp ona göre plan yapmaya başladık’ cümlesini kullanmaya başladı.
SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ
G.SARAY’da son dakika bir şok, birde iyi haber. Sarı kırmızılı takımda Bursaspor maçında forma giymesi beklenen Hary Kewell’ın ağrılarının artması üzerine Avustralyalı yıldız dün öğlen saatlerinde teknik heyetin onayı üzerine kadrodan çıkartıldı.
Ancak Bellinzona maçında beline aldığı darbe üzerine sakatlanan Arda Turan’ın dün takımla birlikte yapılan son antrenmana katıldığı ve Bursaspor maçı kadrosuna alındığı belirtildi. Arda’nın ise yarın da maç öncesi denenerek teknik direktör Skibbe tarafından sol kanatta görevlendirileceği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:44

İLGİLİ HABERLER