Spor
  • 19.10.2008 07:15

SKİBBE, TEK FORVET ÇİFT ÖN LİBERO İLE MAÇA ÇIKACAK

G.Saray'da Baros, bugün Trabzon'a karşı tek forvet oynayacak. Zorlu derbide Hakan Balta ve Ayhan çift ön libero olarak görev yapacak....
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, savunmadaki zaafları dikkate alarak bugün Sarı- Kırmızılı ekibi tek forvet ve çift ön liberolu sistemle sahaya sürecek. Baros'u ilerde yalnız bırakacak olan Alman teknik adam, Mehmet Topal'ın yokluğunda Hakan Balta'yı Ayhan ile birlikte ön liberoda oynatacak.
Lincoln'den vazgeçmedi
Skibbe, son taktik idmanında Lincoln'ü yedek takımda oynatmasına rağmen, Brezilyalı yıldızı ilk 11'de oynatmasına kesin gözüyle bakılıyor. Orta sahanın solunda Kewell, sağda ise Arda Turan forma giyecek. Hakan Balta'nın ön liberoda görev yapacak olması nedeniyle savunmanın solunda Volkan Yaman forma giyecek. 
Şakası yok
Servet Çetin, "Havamızı bulmak için Trabzon'u yenmeliyiz. Artık bu işin şakası kalmadı" dedi.
Galatasaray'ın tecrübeli savunma oyuncusu Servet, Trabzon'u yenip çıkışa geçmek istediklerini söyledi. Sarı-Kırmızılı yıldız, "Gücümüzün karşılığını sahada veremedik. Artık bu işin şakası kalmadı. Bir an önce galibiyet serisi yakalamamız lazım. Umarım bu serinin ilki Trabzon olur" dedi.Aslan 1 adım önde!

G.Saray'da Arda, Kewell, Baros, Lincoln ve Nonda gibi sonuca tesir edecek futbolcular var. Lider Trabzon'un kozu ise yüksek moral ve takım olma faktörü. 3 ihtimalli gibi görünse de Sarı-Kırmızılı ekip saha avantajıyla öne çıkıyor.
Süper Lig'de bugünkü G.Saray-Trabzon derbisi öncesinde TAKVİM, 6 futbol otoritesine maçla ilgili görüşlerine sordu. Coşkun Özarı, Gökmen Özdenak ve Cüneyt Tanman G.Saray'ı sıkıntılarına rağmen kadrosunun gücü nedeniyle bir adım öne çıkarttı. İskender Günen "maçın kaderini Trbazon'un savunması ile Yattara çizer" derken Serdar Bali ve Lemi Çelik Trabzon'un başabaş bir mücadele göstereceğini söyledi.
Coşkun Özarı: Yüzde 51 G.Saray
G.Saray'ın en büyük avantajı kendi sahasında oynaması. İki takımın da kendine has özellikleri var. G.Saray'da futbolcu kalitesi ve kapasitesi Trabzonspor'dan üstün. Ne var ki Bordo-Mavililer bugüne kadar takım oyununu başarılı bir şekilde uyguladılar. Yine de "%51 G.Saray" diyorum.
Cüneyt Tanman: G.Saray sıkıntılı
Maç, Ali Sami Yen'de oynanacağı için Galatasaray bir adım önde olmalı, ancak Sarı-Kırmızılılar'ın dezavantajları söz konusu. Pek çok oyuncusu milli takımlarda olduğu için yıpranmış ve yorgun durumdalar. Yattara'ya önlem alınırsa G.Saray 3 puana daha yakın.
Gökmen Özdenak: Saha avantajıyla
Trabzonspor'da yeni bir yapılanma söz konusu. Nereye kadar taşırlar bilinmez. Diğer yanda ise 2000 senesinin o mükemmel takımından sonra en iyi transferleri yapan bir Galatasaray var. Ancak, Sarı-Kırmızılıların sorunu teknik direktörleri. Yıldızlarıyla G.Saray bu maçın favorisidir.
İskender Günen: Savunmaya dikkat
Trabzonspor son yıllarda görmediğimiz bir performans sergileyerek 6 maçta 16 puan topladı. Bu maç, Bordo-Mavililer'in geleceği açısından son derece önemli. Savunmada Song ve Egemen'in performansı çok önemli. Gününde bir Isaac ya da oynarsa Yattara da maça damgasını vurabilir.
Serdar Bali: Bu maçın favorisi yok
Trabzon'un sahadan yenilmeden çıkması lazım. Bunu yapacak gücü de var. Bu maçların favorisi olmaz. Derbiyi cazip kılan da budur. Genel olarak favoriler yenilirler. Trabzon maça iyi konsantre olur, Isaac ve eğer oynarsa Yattara gibi bir silahını kullanırsa en az 1 puanla evine geri döner.
Lemi Çelik: Trabzon'un kozu moral
Bordo-Mavili oyuncuların da moral bakımdan daha üst seviyede olduklarını söyleyebiliriz. Galatasaray'ın Baros, Lincoln ve Arda gibi silahlarına önlem alınırsa Trabzonspor sahadan rahatlıkla galip ayrılacaktır. Bordo-Mavililer'de her oyuncunun öne çıkabilecek kalitede olduğunu düşünüyorum.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:12

İLGİLİ HABERLER