Spor
  • 17.1.2014 16:15

Slaven Biliç, 'Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum'

Transfer çalışmalarının devam ettiğini belirten Biliç, isimlerin spekülasyondan ibaret olduğunu ve ancak imza atıldığında değerlendirme yapabileceğini belirtti.

Sonuna kadar savaşan bir karakter sahip olduklarının altını çizen Biliç, ilk yarıda 'vay canına rakip çok üstündü' dediği bir maçın olmadığını söyledi.

Hırvat teknik direktör şu ifadeleri kullandı:

"TRANSFERDE AKTİFİZ, İMZALAR ATILMADAN DEĞERLENDİRME YAPMAM"

"Transfer konusunda aktifiz. Kadroyu güçlendirmek istiyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Bir kaç gün içinde lig başlayıncaya kadar sonuçlandırabilirsek iyi olacak. İlk yarıda oynayan oyuncularıma güveniyorum. Onlarla iyi işler yaptık ve ligi 3. sırada bitirdik. Transferler ile ilgili ortaya atılan iddialar spekülasyonlardan ibaret ve ben spekülasyonlar üzerinden konuşmam. Türkiye'de çok güçlü bir spor medyası var ve her şeyi yazıyorlar. Ben ise ancak imza atan oyuncular ile ilgili konuşurum. İsmi geçen Lescott, Dany, Maloca gibi ortaya atılan kişilerle ilgili konuşmam doğru değil. Transfer en iyi kapalı kapılar ardında yapılır. Sonuçlandıktan sonra konuşmak en doğrusu.

"İLK YARIDA EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK"

Sezona harika başladık, daha sonra saha içi olduğu kadar saha dışı sorunlarla da karşılaştık. Oyuncularımın performansından çok memnunum. Kabul ediyorum bazı eksiklerimiz vardı. İlk yarıda eksiklerimizi gördük ve şimdi bu bölgelere transfer yapmaya çalışıyoruz.

"KASIMPAŞA MAÇINDA SADECE SKOR DEĞİL OYUN OLARAK DA ÜSTÜN OLMALIYIZ"

İlk oynadığımız Kasımpaşa maçının ilk yarısı çok iyiydik ikinci yarı oyundan düşmüştük. Bu eksikliğimizi ikinci devrede gidermeye çalışıyoruz. Tekrar oynayacağımız Kasımpaşa maçında ise sadece skor olarak değil oyun olarak da üstün olup bunu sahaya yansıtmalı ve ikinci devrenin tamamında öyle oynamalıyız."

"9-10 PUAN YUKARIDA OLABİLİRDİK"

Sadece Kasımpaşa değil Sivas Konyaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında da ikinci yarıda aynı düşüşü yaşadık. Toplamda da 17 maçta 4-5 kez bu olay denk geldi. Bunun çeşitli sebepleri vardı. Sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu ve yaşadığımız saha olayları vardı. Bugün 9-10 puan yukarıda olabilirdik. Biz tam olarak performansı tamama çıkarma konusunda çalışmalar yapıyoruz ve futbolculardan aldığım geri dönüşler çok olumlu. ikinci ayrıdan çok umutluyum.

"OZİ KENDİNİ GELİŞTİRDİĞİNDE TÜRKİYE VE TAKIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR OYUNCU OLACAK"

Ozi (Oğuzhan) sadece bizim değil Türkiye'nin en yetenekli futbolcularından biri. Fizik kondisyonunu geliştirmesi ve performansını maçın tamamına yayması gerekiyor. Bursaspor maçında yaşadığı sakatlıktan sonra antrenmanlara tam olarak katılamadı ve fiziksel bir düşüş yaşadı. Kendini fiziksel olarak geliştirdiğinde Türkiye ve takım için çok önemli bir oyuncu olacak.

"HAZIRLIK MAÇLARINDA HEDEF SKOR DEĞİL"

Hedef hazırlık maçlarında alınacak skor değil. İdman sürecimizi planladığımız şekilde yönetiyoruz ve çok ağır antrenmanlar yapıyoruz. Maçlarda aldığımız skorların bir önemi yok. Bizim hedefimiz Trabzonspor maçına hazırlanmak.

Mevcut oyuncu grubuyla en iyisini yapmaya çalışıyorum. Geçmişle ve 3-4 ay önce alıp almadığımız oyuncularla ilgili şu anda konuşmanın bir anlamı yok.

"FENERBAHÇE'Yİ TEBRİK EDİYORUM İLK YARIDA ÇOK İYİ İŞ ÇIKARDILAR"

Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum çok iyi bir iş çıkardılar. Biz de çoğu maçta rakibe üstünlük kurabileceğimizi gösterdik. Her maçın her dakikasında oyuncuların performansının en iyi olması için çalışıyoruz. Büyük oyuncular bunu her hafta sahaya yansıtabilirler ama diğer oyuncularda devamlılık yakalarlarsa bize ve Beşiktaş ailesine faydalı hale gelebilirler. Biz de en iyi antrenmanlarla bu oyuncuların seviyelerini yukarı çıkarmaya çalışıyoruz.

"SONUNA KADAR SAVAŞAN VE PES ETMEYEN BİR KARAKTERE SAHİBİZ"

"Ben teknik adam olarak bu karakterdeyim bünyesinde çalıştığım kulüp te sonuna kadar savaşan ve pes etmeyen bir karakterde.İlk yarıda 'vay canına bizden rakip çok üstündü' dediğim bir maç hatırlamıyorum. Ceza almasaydık, stat sorunu olmasaydı, ben cezaya uğramasaydım işler bizim için daha kolay hale gelebilirdi. Lehimize kararlar da aynı şekilde. İkinci yarıya da güçlü bir giriş yaparak daha güçlü bir şekilde ayakta durabilirdik. Stadyumun dezavantajını sezon başında da biliyorduk. İlk yarının sezon başlangıcıyla şimdiki arasındaki tek fark giden oyuncular.

"OYUNCU SAYISINI BİLEREK AZALTTIK"

Oyuncu sayısının fazlalığı sebebiyle sıkıntılı geçirdik idmanları. Oyuncuların ayrılma istekleri konusunda onlarla hemfikirdik. Sayıyı bilerek azalttık. 1 ya da maksimum 2 transfer yaptığımızda diğer takımlara üstünlük sağlayacak bir potansiyelimiz olacak.

"İBRAHİM VE SEZER KONUSUNDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK'

"Split'teki olaydan 10 gün sonra Önder Özen, ben ve yönetim karar aldık. Değişen hiçbir şey yok o günden bu yana."

"10 NUMARA POZİSYONU İÇİN BAZI SEÇENEKLER VAR"

"Bazı seçenekler var 10 numara pozisyonu için. Kerim, Töre, Mami, Olcay, Fernandes. Olcay (Elazığspor) orada harika bir performans sergiledi. Transfer üzerinde o bölgeye herhangi bir takviye yapmayı planlamıyoruz."

"RAKİPLERE, 'BİZ BU MAÇA ASILIYORUZ' HİSSİNİ DAHA GÜÇLÜ VERMELİYDİK"

"Hugo'nun söylediğini iyi anlayabiliyorum. İlk yarıyı iyi geçirdi, iptal edilen gollerine rağmen krallıkta zirvede. Öne geçtiğimiz, Kasımpaşa, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında gerekli kararlılığını gösterebilseydik şanslarımız vardı. Rakiplere biz bu maça asılıyoruz hissini daha güçlü vermeliydik. Bursaspor maçı, Fenerbahçe ile Galatasaray derbisinin ilk yarılarındaki oyun karakterimize dikkat çekiyorum. "

"Büyük oyuncu transfer etmekten bahsetmek doğru değil. Mevcut kadronun içerisinde bunları barındıran isimleri çıkartmak, onları büyük oyuncular haline getirmek."

ALİ DANAŞ - Antalya / DHA 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:25

İLGİLİ HABERLER