Spor
  • 1.9.2013 13:00

"Slovenya'ya gezmeye gitmiyoruz"

Ömer Aşık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye dışında yapılan daha önceki turnuvalarda arzuladıkları başarılara ulaşamadıklarını hatırlatarak, "Bunun bilincindeyiz. Slovenya'ya gezmeye gitmiyoruz. Adım adım giderek en iyi sonuca ulaşmayı amaçlıyoruz" dedi.

İstanbul'da oynadıkları hazırlık maçlarında eksikleri görme fırsatı bulduklarını belirten milli basketbolcu, "Özellikle Polonya maçı ile birlikte eksiklerimizi daha net gördük. Bunları giderip şampiyonaya en hazır şekilde gideceğiz" diye konuştu.

Şampiyonada ekol olmuş takımlarla karşılaşacaklarına dikkati çeken Ömer Aşık, "Zorlu rakipler olacak. Ancak bizim kendi oyunumuza bakmamız gerekiyor. En iyi şekilde oynarsak başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye dışında yapılan turnuvalarda başarılı sonuçlar alınamaması ile ilgili soruyu ise tecrübeli oyuncu şu şekilde yanıtladı:

"Türkiye'de oynadığımız zaman taraftar desteği oluyor. Dışardakilerde ise şu ana kadar istediğimiz sonuçları alamadık. Ama Slovenya'da bunu bir şekilde atlatıp başarılı olmaya çalışacağız. 2009'daki şampiyonaya çok iyi başlamıştık. İlk maçlarımızı kazanmıştık. Ancak daha sonra istenen sonuçlara ulaşamadık. Slovenya'da hazır şekilde mücadele edeceğiz. İyi konsantre olursak bu sorunun üstesinden geliriz."

 

- "Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'u izleyerek NBA'ye gittik"

 

NBA'de Houston Rockets formasıyla başarılı sezonlar geçiren Ömer Aşık, Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'un kendilerine önemli örnekler olduğunu ifade etti.

Chicago Bulls'ta oynadığı dönemlerde az süre aldığını hatırlatan milli oyuncu, şöyle konuştu:

"Houston Rockets'da ilk 5'te oynama fırsatı yakaladım. Bunu da en iyi şekilde kullandım. İyi sezon geçirdim. Önümüzdeki senelerde kendimi daha iyi geliştirmeye çalışıyorum. Sezon içinde ve dışında çok çalışıyorum. NBA'de All-Star olmak istiyorum. Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'u izleyerek NBA'ye gittik. Şimdi benim yanı sıra Ersan, Enes ve Hidayet oynuyor."

NBA'de Türk oyuncularla ilgili olumlu düşüncelerle ilgili soruyu ise Ömer Aşık, "NBA'deki Türk oyuncular olarak en iyi şekilde mücadele vermeye çalışıyoruz. Başarılı oluyoruz ki bize saygı gösteriyorlar. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz" şeklinde yanıtladı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:21

İLGİLİ HABERLER