Gündem
  • 4.9.2013 23:51

Şok belge!..

Akit, 28 Şubat cuntasının sivil elebaşını deşifre eden şok bir belgeyi ele geçirdi.


28 Şubat döneminde yargı, emniyet, mülki idare başta olmak üzere tüm devlet kurumlarıyla vakıflar ve özel kuruluşlardaki inançlı personele dönük operasyon emrinin bizzat dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından verildiği ortaya çıktı.

Akit, 28 Şubat cuntasının sivil elebaşını deşifre eden şok bir belgeyi ele geçirdi.
28 Şubat döneminde yargı, emniyet, mülki idare başta olmak üzere tüm devlet kurumlarıyla vakıflar ve özel kuruluşlardaki inançlı personele dönük operasyon emrinin bizzat dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından verildiği ortaya çıktı.
Akit’in ele geçirdiği 447 numaralı Milli Güvenlik Kurulu kararında, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yanı sıra Başbakan Bülent Ecevit ve Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun da isim ve imzası bulunurken, binlerce insanın hayatının karartıldığı toplantıya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı vurgulandı. 

CADI AVINDA DEMİREL İMZASI

Akit, cuntanın sivil paşalarını deşifre eden MGK karar tutanaklarını ele geçirdi. 28 Şubat sonrası mütedeyyin kesime yönelik başlatılan kıyımda aralarında vali, kaymakam, savcı ve hakimlerinde olduğu parlak sicilli binlerce memur irticacı oldukları iddiasıyla fişlenip işten atılmış, yüzlerce vakıf ve dernek yine aynı sebeple kapatılıp mal varlıkları hazineye devredilmişti.  On binlerce insanın mağdur olmasına neden olan kıyıma ilişkin emrin dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından verdiği ortaya çıktı.
23 Haziran 1999 tarihli gizli ibareli Milli Güvenlik Kurulu toplantısına ilişkin karar tutanağında başta yargı, emniyet ve mülki idare olmak üzere tüm devlet kadrolarında irticai kadrolaşmanın tespit edilmesi ve önlenmesi gerektiği vurgulanıyor. 
447 numaralı MGK kararında vakıf, özel kuruluş ve şahıslar tarafından kurulan özel eğitim kurumlarındaki faaliyetleri incelemek üzere bir komisyon oluşturulması, komisyonun araştırmaları sonrası hazırlayacağı raporun Ekim 1999’da yapılacak MGK toplantısına yetiştirilmesi öngörülüyor.

İŞTE O EMİR

Refahyol Hükümetini devirip binlerce masum insanın hayatını karartan cuntanın sivil kanadını deşifre eden MGK kararında şu ifadeler yer aldı:
“Milli Güvenlik Kurulu Kararları (Karar sarısı 447) 1. Milli Güvenlik Kurulu, 23 Haziran 1999 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanın başkanlığında Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve kurul üyesi bakan, kuvvet komutanları, jandarma genel komutanı ve MGK Genel Sekreteri’nin iştirakleri ile Çankaya Cumhurbaşkanlığı Köşkünde aylık olağan toplantısını yapmışlardır. Toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ve H. Hüsamettin Özkan’da katılmışlardır.

2. Kurulun bu toplantısında; Yurt içi ve yurt dışındaki rejim aleyhtarı faaliyetler değerlendirilmiş bu gibi zararları ve yasa dışı faaliyetlerin önlenmesi için: a. Başta yargı, mülki yönetim ve emniyet teşkilatı olmak üzere devletin tüm kurumlarındaki irticai kadrolaşmanın tespit ve önlenmesi, b. Vakıflar, özel kuruluş ve şahıslar tarafından kurulan özel eğitim kurumları üzerinde devlet gözetim ve denetim faaliyetlerinin sıkılaştırılması, mal varlıkları ve mali kaynaklarının bu maksatla kurulacak özel bir komisyon tarafından araştırılarak hazırlanacak raporun Ekim 1999 ayında yapılacak MGK Toplantısında Kurula takdim edilmesi uygun bulunarak bu görüşün Bakanlar Kuruluna bildirilmesine karar verilmiştir.”    

EN TEPEDEKİ İMZA DEMİREL’İN

Cadı avının startının verildiği toplantıya ilişkin tutanakta Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Bülent Ecevit, Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Atilla Ateş, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. İlhan Kılıç, Jandarma Genel Komutanı Rasim Betir’in imzası bulunuyor. Kararda ayrıca Kanunlar ve Kararlar Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Yüksek Öztürk’ünde ismi yer alıyor.

yeniakit

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:16

İLGİLİ HABERLER