Bilim
  • 15.8.2018 01:17

Şok iddia! 2040 yılında kıyamet kopacak

1973 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen bilgisayar modeli, 2020 yılında Dünya'yı büyük bir değişimin beklediğini ve 2040 yılında da kıyametin kopacağını tahmin etti.

MIT tarafından geliştirildi

Kıyametin ne zaman kopacağına dair yeni bir iddia ortaya atıldı. Yeni kıyamet tarihi iddiasının kaynağı, bu defa bilimsel öngörülere dayanıyor.

1973 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından geliştirilen bilgisayar modeli, 2040 yılında medeniyetin sona ereceğini tahmin etti.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde görevli araştırmacılar tarafından geliştirilen World One adlı program tarafından yapılan kıyamet tahmini için Avustralya'nın en büyük bilgisayarı kullanıldı.

Son 20 yıl!

Son 20 yıl!

Bilgisayar mühendisi Jay Forrester tarafından geliştirilen program, küresel ölçekte kirlilik ve nüfus patlamasının 2040 yılı itibarıyla, medeniyetin sonunu getireceğini analizlerle ortaya koydu.

Kıyamet tahmini programına göre Dünya, bu nüfus ve endüstriyel gelişimi en fazla 20 yıl daha kaldırabilir.

1970'li yıllarda yapılan tahmin geçtiğimiz günlerde Avustralya merkezli televizyon kanalı ABD'de yer aldı.

Yaşam kalitesi sıfır olacak

Yaşam kalitesi sıfır olacak

Kirlilik seviyesi, nüfus artışı, doğal kaynakların kullanılabilirliği ve gezegendeki yaşam kalitesi gibi kıstasların değerlendirildiği analize göre, yakın zaman içinde Dünya'daki kaynaklar tamamen tükenecek.

Yaşamak için bir başka gezegen arayacağız!

Yaşamak için bir başka gezegen arayacağız!

Kıyamet sürecinin devamında 2040-2050 yılları arası medeniyetler çökecek ve insanlık yaşamını sürdürmek için bir başka gezegene taşınmak zorunda kalacak.

Etkilerini sürekli göz ardı ettiğimiz faktörler bir gün sonumuzu getirecek. Bu sebeple gezegenin kaynaklarını bilinçli kullanma, kirliliğin önüne geçme ve nüfus planlaması gelecek nesillerin yaşam kalitesi için oldukça önem taşıyor.

2020 itibarıyla Dünya genelinde yaşam kalitesi ciddi oranda azalmaya başlayacak ve gezegenin geleceği büyük oranda tehlikeye girecek.

Herhangi bir önlem alınmadığı taktirde yaşam kalitesi sıfıra eşdeğer olacak, kirlilik artacak ve bu sebeple insanlar ölmeye başlayacak.

Güncellenme Tarihi : 15.8.2018 01:19

İLGİLİ HABERLER